Trakavica oko pristupnih cesta za Pelješki most se nastavlja, uložena nova žalba

Trakavica oko pristupnih cesta za Pelješki most se nastavlja, uložena nova žalba

Austrijski Strabag uložio je žalbu na izbor grčkog Avaxa za gradnju južnog dijela pristupnih cesta do Pelješkog mosta, stonske obilaznice, poddionice Sparagovići – Prapratno i Prapratno-Doli. Tako da se nastavlja zavrzlama oko gradnje pristupnih cesta mostu koji će spojiti Hrvatsku. Očekuje se da će Avax Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave također uložiti žalbu na izbor Strabaga za gradnju sjevernog dijela pristupnih cesta te dionice Duboka-Sparagovići.

Te će žalbe odgoditi početak gradnje pristupnih cesta, koja ionako zbog brojnih dosad podnesenih žalbi kasni već nekoliko mjeseci, zbog čega će most biti sagrađen puno prije njih.

Kako doznaje Večernji list, Strabag smatra da referenca jednog od stručnjaka kojeg su Grci naveli u svojoj ponudi nije sukladna traženim uvjetima na natječaju. Ta referenca odnosi se na gradnju dionice Ravča-Ploče na Dalmatini, a izdale su je Hrvatske autoceste.

​Hrvatske su ceste pri donošenju prihvatile tu referencu, a Strabag ju sad osporava. Strabag se već žalio na izbor Avaxa za gradnju dionice Doli-Duboka nakon čega je Dkom poništio tu odluku o izboru. Hrvatske ceste nakon toga odlučile su da tu dionicu grade Austrijanci.

Pogled.ba

na vrh članka