Fra Mario Knezović: Dokle će se u zemlji krvlju natopljenoj prešućivati vijesti o pokopu hrvatskih mučenika

Fra Mario Knezović: Dokle će se u zemlji krvlju natopljenoj prešućivati vijesti o pokopu hrvatskih mučenika

Pokopati 294 nevine žrtve, od koji je 63 maloljetnika, a k tome još njih 14 mlađih od 16 godina nije udarna vijest u programima službene državne televizije i radija. Naime, vozeći se jučer u 15 sati slušam vijesti dana, pa potom slušam i u 17 sati. Bio sam u šoku kad u najavi glavnih vijesti nema spomena o tome kako su tog dana pokopane žrtve komunista i partizana. 

Udarna vijest u državi, koja živi pod snažnim medijskim terorom i medijskom ucjenom, je tuča navijača (što je, naravno, za svaku osudu), potom je važna vijest o požaru šuma u Amazoniji, a i Špancir fest je važan. Sve je zapravo važnije, čak i činjenica da će biti na Jadranu sunčano (koja vijest u sred ljeta), od toga da su nevini, bez suda mučki ubijeni od Tita i njegovih partizana i komunista.

U vijesti koja to očigledno nije za tzv. mainstream medije, govori se o pokopu posmrtnih ostataka 294 žrtve Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja, ekshumiranih iz masovnih grobnica na području Medvednice. Posljednjem ispraćaju nazočili su predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, izaslanik predsjednika Vlade RH ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i pomoćnik ministra hrvatskih branitelja nadležan za Upravu za zatočene i nestale Stjepan Sučić. Predsjednički kandidat Miroslav Škoro na Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima također je nazočio pokapanju nevinih hrvatskih mučenika koji su konačno dostojanstveno pokopani u grobnice i počivaju u miru Božjem.

Dokle? Dokle taj medijski teror i izluđivanje istine trebamo trpjeti? Dokle će u zemlji krvlju natopljenoj dva dana udarna vijest biti navijačko nasilje, a prešućuju se ubijeni životi? Dokle će licemjeri osuđivati (što treba) ogrebotine na rukama i nogama, a neće osuđivati metkom u potiljak ubijene maloljetnike? Dokle će biti važnija nečija umotana noga, nego stotine žrtava ubačenih u jame i zakopanih u šumarcima?

Upravo mislim da su najveći nasilnici mediji (većina njih) koji svojim lažima rađaju frustracije koje nisu svi sposobni držati pod kontrolom. Trebaju li nam drugi dokazi kako se medijski upravlja kaosom u Hrvatskoj, a tako je i u Bosni i Hercegovini. Medijski se pale požari, šire nasilja i onda se čekaju reakcije. Svakome normalnu je jasno da treba osuditi napad na navijače. Ali brate, ali gospodo, ali drugovi i drugarice, zar to treba dva dana biti udarna i prva vijest? U Beogradu se na dnevnoj bazi tuku Delije i Grobari. Je li to vijest?

Zamislite da je npr. SAD ukopala oko 25.000 nevinih žrtava (to bi bio ekvivalent ukopu 294 žrtve u Hrvatskoj), bi li glavna vijest bila da je taj dan, ako i svaki dan zabilježeno nasilje crnjaca i bijelaca u Chicagu? Dosta je više! Dosta je laži, dosta je kreča koji domoljubnu Hrvatsku hoće učiniti fašisoidnom! Dosta je! Poslušajte dokaz o kojem pišem. Poslušajte sramnu najavu glavnih vijesti na Hrvatskom radiju, iste su bile i na središnjem televizijskome dnevniku. To upućuje na namjeru, a ne pogrješku."

PIŠE FRA MARIO KNEZOVIĆ/MISIJA

Video sadržaj

na vrh članka