Dovode hodočasnike u Međugorje: FlyBosnia izravno povezuje Napulj s Mostarom

Dovode hodočasnike u Međugorje: FlyBosnia izravno povezuje Napulj s Mostarom

Aviokompanija FlyBosnia uspostavila je izravnu vezu između Napulja i Mostara kako bi talijanski hodočasnici mogli posjećivati Međugorje.

Prvi hodočasnici avionima bh. kompanije u Međugorje su stigli još 30. kolovoza.

“Današnji let je sastavni je dio značajnog rasporeda letova koje će FlyBosnia u dogovoru s talijanskim vodećim Tour Operaterom Greencentar iz Perugie (IT) uspostaviti za razdoblje 2019. i 2020. godine za dovođenje hodočasnika iz Cagliarija, Barija, Napulja, i Rima za Mostar/Međugorje”, priopćeno je tada iz Zračne luke Mostar.

Iz Green Centra su poručili da je ovo veliki korak za njihove hodočasnike i da im je čast i zadovoljstvo što napokon surađuju s bosanskohercegovačkom aviokompanijom.

Zadovoljstvo su izrazili i u kompaniji FlyBosnia iz koje su upravi Zračne Luke Mostar zahvalili na spremnosti da odgovore na zahtjeve uspostavljanja novog reda letenja.

Bh. aviokompanija koja trenutno ima 2 Airbus 319 aviona nove generacije i očekuje treći Airbus avion da se priključi floti početkom 2020 godine, potpisivanjem ugovora s mostarskom zračnom lukom nastavit će doprinositi razvoju turizma i ekonomije BiH, piše Klix.ba.

Iz ove kompanije je najavljeno da zbog ograničenosti kapaciteta Sarajevskog aerodroma trenutno razmatra opcije da bazu za treći avion uspostavi u Mostaru, Banjoj Luci, ili Tuzli.

Izvor: Vrisak.info

na vrh članka