Riješen status 70 radnika Aluminija, proces se nastavlja dalje tijekom tjedna

Riješen status 70 radnika Aluminija, proces se nastavlja dalje tijekom tjedna

Prema informacijama do kojih je Ero.tel došao iz Aluminija, u prva dva dana ovoga tjedna riješen je status oko 70 radnika koji su proglašeni tehnološkim viškom. Oni su potpisali potrebne dokumente na temelju kojih će im biti riješeno pitanje otpremnine i drugih prava koja trebaju ostvariti, a ostaje isčekivanje hoće li u konačnici biti vraćeni na posao ili ne.

-Pitanje radnika se rješavana planiranom dinamikom. Ostaje na snazi obećanje kako će svima biti isplaćene otpremnine i kako će ostvariti prava koja će im jamčiti da mogu izmirivati sve svoje obveze do ponovnog početka proizvodnje u Aluminiju ili dok ne ostvare nego drugo zaposlenje. U svakom slučaju, za sada se proces odvija planiranom dinamikom – rekli su za Ero.tel sugovornici iz Aluminija.

Kako je ranije najavljeno, očekuje se kako će u slučaju skorog pokretanja proizvodnje na posao biti vraćeno oko 390 radnika, dok će ostali dobiti ponude za posao u Aluminiju kako se obim nove proizvodnje bude širio. Zadnje informacije govore kako bi proizvodnja trebala biti pokrenuta do kraja listopada.

U međuvremenu su se pojavili novi potencijalni kupci Aluminija, a uprava poduzeća bi s njima tijekom tjedna trebala obaviti razgovore. Ipak, i dalje je najozbiljniji kupac kinesko – izraelski investitor koji bi uskoro trebao završiti proces dubinske analize i otkriti informaciju želi li ući u proces kupovine Aluminija ili se povlači. Zadnje informacije govore kako su velike šanse da će kinesko – izraelski investitor izraziti nakanu za kupovinom Aluminija i pokretanje proizvodnje.

Izvor: Ero.tel

na vrh članka