SIPA zaprimila 489 prijava, od toga ih je 27 bilo s korisnim informacijama

SIPA zaprimila 489 prijava, od toga ih je 27 bilo s korisnim informacijama

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u kolovozu 2019. godine registrirali su ukupno 410 poziva na telefonskoj liniji “Krimolovci”, od kojih je 14 bilo s korisnim informacijama o počinjenim ili planiranim kaznenim djelima i počiniteljima, na osnovu kojih je načinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvješća.

Pored navedenog, putem elektronskog obrasca za prijavu kaznenog djela zaprimljeno je ukupno 79 prijava, od kojih je 13 korisnih informacija o počinjenim ili planiranim kaznenim djelima i počiniteljima, na osnovu kojih je načinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvješća, priopćeno je iz SIPA-e.

Najveći broj informacija odnosio se na kaznena djela u vezi s opojnim drogama, oružjem, trgovinom ljudima, gospodarskim kriminalom i ostalim kaznenim djelima. Od ukupnog broja zaprimljenih informacija putem “Krimolovaca” i elektronskog obrasca, 17 je proslijeđeno na dalje postupanje nadležnim policijskim organima u Bosni i Hercegovini, a po deset je postupala i SIPA.

U kolovozu je primljeno 27 povratnih informacija od nadležnih policijskih i drugih organa koje su u vezi s ranije dostavljenim informacijama zaprimljenim putem “Krimolovaca” ili elektronskog obrasca za prijavu kaznenog djela.

Pored navedenog, policijski službenici SIPA-e dali su 53 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja “Krimolovci” – 080 020 505, navodi se u priopćenju.

/HMS/

na vrh članka