Dalipagić se sastao sa srbijanskom ministricom Mihajlović; razgovarano o suradnji na izgradnji cestovne infrastrukture

Dalipagić se sastao sa srbijanskom ministricom Mihajlović; razgovarano o suradnji na izgradnji cestovne infrastrukture

Zamjenik ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Saša Dalipagić boravio je u Beogradu i sastao se s ministricom građevinarstva, prometa i infrastrukture Republike Srbije Zoranom Mihajlović, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Na sastanku je razgovarano o sporazumima u oblasti infrastrukture između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Srbije o suradnji na realizaciji projekta izgradnje autoceste/brze ceste Sarajevo – Beograd – Sarajevo, s naglaskom na izgradnju međudržavnog mosta na rijeci Savi kod Rače, te o održavanju i rekonstrukciji cestovnih i međudržavnih mostova između BiH i Srbije. Također, na sastanku je razmatrano i pitanje izgradnje zajedničkog graničnog prijelaza na mostu Bratunac – Ljubovija.

Zamjenik Dalipagić upoznao je ministricu Mihajlović da će 24. rujna biti održan sastanak povjerenstava BiH i Srbije radi usuglašavanja teksta Sporazuma o delegiranju odgovornosti za pružanje usluga u zračnom prometu, koji je jedan od uvjeta da BiH preuzme potpunu kontrolu nad svojim zračnim prostorom.

Zaključeno je da postoji obostran interes za što skoriju realizaciju svih navedenih aktivnosti, kao i potreba nastavka kontinuirane suradnje između dvaju ministarstava kako bi se analizirala realizacija postojećih i utvrdile nove aktivnosti, u korist svih građana Bosne i Hercegovine i Republike Srbije.

Tijekom boravka u Beogradu, zamjenik Dalipagić je prisustvovao i otvaranju sjеdišta Prometne zajednice jugoistočne Europе u Bеogradu. Svečanosti otvaranja sjеdišta prve еuropskе institucijе u Srbiji, između ostalih, prisustvovali su i еuropska povjerenica za promet Violеta Bulc i dirеktor Tajništva Prometnе zajеdnicе Alеn Baron.

/HMS/

na vrh članka