Doktori se okomili na medicinare: Neki od vas su dobili veća povećanja od nas, a sada tražite još

Doktori se okomili na medicinare: Neki od vas su dobili veća povećanja od nas, a sada tražite još

I dok se očekivalo kako će se Vlada HNŽ-a oglasiti oko prosvjeda zdravstvenih djelatnika, na taj potez su se odlučili u Strukovnom sindikatu doktora medicine i stomatologije u HNŽ. Pomalo iznenađujuje, oni su se okomili na Sindikat zdravstvenih djelatnika i izjave njegovo predsjednika Josipa Masatovića. 


-Izjave gosp. Masatovića su nešto na što nećemo šutjeti. Danas mu je glavni argument za povećanje plaća bilo to što su doktori dobili prije više od godinu dana, a podaci koje iznosi su samo djelomično istiniti. Doktori su dobili povećanje plaća koje je trenutno oko 40% u odnosu na one koje su bile prije nekoliko godina. Istina je da će one biti veće za još 7% iduće godine, ali to ne smije biti argument za današnji štrajk. Gosp. Masatović iza sebe ima 1400 članova svoga sindikata, a podršku mu daje još 1500 članova sindikata iz drugih ustanova i argument za povišice treba biti vrijednost rada ljudi koji mu vjeruju, a ne plaće doktora koji nisu ni članovi njegovog Sindikata' - poručili su doktori. 

- Najveće povećanje tada za doktore je bilo 35%. Također želimo istaknuti da je Nezavisni sindikat ostalih uposlenih u zdravstvu prije godinu i pol od Vlade dobio odmah u cijelosti zahtjev za povećanjem koeficijenta, a doktori su svoj zahtjev podijelili na tri godine. Netko tko je svoj puni zahtjev ostvario odjednom se sada buni što mi nakon godinu dana dobivamo tek drugi dio našeg zahtijevanog koeficijenta. Doktori ni sada nisu postavili pitanje zašto ostali uposleni ne sačekaju još dvije godine za dalje zahtjeve, jer toliko i mi čekamo. Dobili su odmah sve što su tražili, a sada traže više pozivajući se na nas - stoji u kritici Sindikatu medicinskih djelatnika.

-Vaše nezadovoljstvo zbog manjeg povećanja koeficijenta u odnosu na nas potražite kod onih koji su tada pisali prijedlog kolektivnog ugovora, u vašem vodstvu. Vlada vam je taj zahtjev koji ste imali ispunila u cijelosti, nama nije još, ali hoće i to što smo mi pristali na etapno povećanje vama nije argument za borbu. U postotku su pojedini vaši članovi dobili više od doktora, a sada tražite još. Sretno vam bilo - zaključeno u reakciji Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije u HNŽ.

Pogled.ba

na vrh članka