U petak se svečano otvaraju radovi na novih 10 km autoceste u Hercegovini

U petak se svečano otvaraju radovi na novih 10 km autoceste u Hercegovini
Radovi na dionici LOT-a 1 dionice Počitelj – Zvirovići počet će 22. studenog, priopćeno je iz Federalnog ministarstva prometa i komunikacija.

LOT 1 obuhvaća trasu autoceste od petlje Počitelj do mosta Počitelj i od mosta Počitelj do petlje Zvirovići. Veliki most Počitelj nije sastavni dio ovog LOT-a, a izvođač radova je China State Construction Engineering Corporation Limited iz Kine.

Sam most gradit će se u sklopu LOT-a 2. Vrijednost LOT-a 1 iznosi 56.522,840,50 eura bez PDV-a, dok sam most, odnosno LOT 2, vrijedi 28.114.889,53 eura bez PDV-a. Izgradnja poddionice Počitelj – Zvirovići financira se iz sredstava osiguranih u okviru ugovora o zajmu sklopljenom s Europskom investicijskom bankom (EIB).

Predviđeni rok izgradnje za LOT 1 je 24 mjeseca, a za LOT 2 je 30 mjeseci.

Dionica Počitelj-Zvirovići LOT 1 u ukupnoj dužini od 10,1 km je od izuzetne važnosti za Hercegovinu, jer će njenom izgradnjom biti izravno autocestom povezan ovaj dio Hercegovine s Međugorjem i Republikom Hrvatskom, navodi se iz ministarstva.

Na samoj svečanosti o izgradnji ovog dijela dionice govor će održati čelnik kompanije CSCEC Tang Hao, federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić, veleposlanik NR Kine u BiH Ji Ping i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović.

Svečanost početka radova bit će upriličena u Vojarni Dretelj u Čapljini.

Izvor: Jabuka.tv

na vrh članka