Zvizdić: Očekujem da će biti potvrđeno imenovanje predsjedavajućeg VMBiH

Zvizdić: Očekujem da će biti potvrđeno imenovanje predsjedavajućeg VMBiH

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić je nakon sjednica Kolegija i proširenog Kolegija tog doma izrazio očekivanje da će do kraja ove godine biti imenovano kompletno Vijeće ministara BiH.   Kazao je da je na današnjim sjednicama Kolegija i proširenog Kolegija razgovarno o sutrašnjoj hitnoj sjednici Predstavničkog doma, na kojoj će biti potvrđivanje imenovanja predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Zorana Tegeltije, kao i imenovanje članova komisija Doma, čime će biti završen proces konstituiranja Predstavničkog doma državnog parlamenta.

Zvizdić očekuje da će sutra biti potvrđeno imenovanje predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

- Poslije toga očekujemo da će procesi ići u skladu s predviđenim procedurama dostave imena za ministre, zamjenike ministara, procedure provjere koje će provesti Središnje izbornog povjerenstva  BiH i SIPA, tako da do kraja ove godine očekujemo da ćemo biti u prilici da imenujemo kompletno Vijeće ministara BiH - istaknuo je Zvizdić.

Najavio je da će prva naredna redovna sjednica Predstavničkog doma PSBiH biti 18. prosinca, te da će biti spremni da, kada dobiju konačnu potvrdu za ministre i zamjenike ministara, imenuju Vijeće ministara BiH.

Napomenuo je da u sječnju naredne godine planiraju održati dvije redovne sjednice Predstavničkog doma, kako bi bili usvojeni zakoni, a posebno financijski sporazumi koji su već dugo na čekanju u Predstavničkim domu.

- Nisam sklon da govorim o tim 'reprezentacijama', kako ih neko naziva - hrvatskoj, srpskoj i bošnjačkoj. To nije ni u skladu sa našim zakonskim normama. Ali sam siguran da će Zoran Tegeltija, ako sutra bude potvrđeno njegovo imenovanje, a očekujem da će biti potvrđeno, vrlo brzo, u narednih nekoliko dana, dobiti imena i ministara i zamjenika ministara, s pratećom potrebnom dokumentacijom kako bi se ušlo u proceduru provjera i kako bi se što prije imenovalo Vijeće ministara BiH - kazao je Zvizdić. 

Pogled.ba

na vrh članka