Dodik: Izbor novog Vijeća ministara najkasnije do 23. prosinca

Dodik: Izbor novog Vijeća ministara najkasnije do 23. prosinca

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik očekuje da će najkasnije do 23. prosinca biti zakazana sjednica Parlamenta BiH na kojoj bi bio izabrano novo Vijeće ministara.

Dodik je rekao da očekuje da će do kraja idućeg tjedna biti izvršena provjera kandidata za ministarska mjesta u Vijeću ministara, a sjednica Parlamenta bi u tom slučaju bila zakazana 18. prosinca, a najkasnije do 23. prosinca.

“Na ovaj način bi završili proces koji je neopravdano dugo trajao i koji je doveo do zastoja na mnogim poljima”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Dodik je napomenuo da će ministarska mjesta u novom sazivu Vijeću ministara BiH biti popunjena u skladu s dogovorom koalicijskih partnera.

“Sinoć smo razgovarali s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem, koji je meni i predsjedavajućem Vijeća ministara Zoranu Tegeltiji priopćio da će do ponedjeljka dostaviti imena kandidata za ministre”, rekao je Dodik.

Ako to isto učini i bošnjačka strana, kaže Dodik, Tegeltija može u ponedjeljak, 9. prosinca zatražiti provjeru kandidata.

/Srna/HMS/

na vrh članka