Čović sa ŽO HDZ BiH HNŽ: Potpora Bevandi i MUP-u za deblokadu “Uboraka”, odlučno ne migrantima u HNŽ”

Čović sa ŽO HDZ BiH HNŽ: Potpora Bevandi i MUP-u za deblokadu “Uboraka”, odlučno ne migrantima u HNŽ”

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović nazočio je sjednici Županijskog odbora HDZ-a BiH Hercegovačko–neretvanske županije, koja je održana danas u Domu HDZ-a BiH u Mostaru, prenosi Hrvatski Medisjki Servis.

Sastankom je predsjedao Stjepan Bošković, predsjednik Županijskog odbora HDZ BiH HNŽ koji je upoznao Čovića i nazočne o trenutnoj političkoj situaciji na području Županije. Vodstvo županijskog odbora, proteklih je dana posjetilo sve sredine, općine i gradove, s ciljem upoznavanja s aktualnim stanjem, projektima i potrebitoj pomoći. Sastancima su uz predsjednika Boškovića nazočili i predsjednik Vlade HNŽ-a dr. Nevenko Herceg sa ministrima HDZ-a BiH u Vladi.

Tijekom sastanka, uz komentare na aktualne projekte, razgovarano je i o predstojećim Lokalnim izborima, kao i projektima koje je potrebno planirati u svim općinama Hercegovačko-neretvanske županije.

Čović je u svom obraćanju govorio o trenutnoj političkoj situaciji, kao i formiranju Vijeća ministara BiH kroz vođene pregovore. Podržao je sve prezentirane aktivnosti, te se osvrnuo na važnost dobre pripreme oko aktivnosti koje treba odraditi pred Lokalne izbore.

HDZ BiH s partnerima iz Hrvatskog narodnog sabora moraju uvjerljivo dobiti povjerenje na Lokalnim izborima u svim sredinama gdje su Hrvati većina na području Hercegovačko-neretvanske županije, kazano je na sastanku.

O funkcioniranju zakonodavne i izvršne vlasti Hercegovačko-neretvanske županije, na sastanku su se referirali predsjednik Vlade HNŽ-a Herceg i zamjenik predsjedatelja Skupštine HNŽ-a Tomislav Martinović.

Također, na sjednici je iskazana potpora ministru Slađanu Bevandi u nastojanjima koje Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije poduzima u svojoj nadležnosti kako bi se deblokirao ulaz na deponiju Uborak u Mostaru. Komentirana je i situacija oko migranata, te je jednoglasno podržan zaključak kako se neće dopustiti da se migranti iz drugih županija prebace na područje Hercegovačko-neretvanske županije.

Razgovarano i o predsjedničkim izborima u Republici Hrvatskoj. HDZ BiH podržava kandidatkinju HDZ-a RH na predsjedničkim izborima gđu. Kolindu Grabar Kitarović, te je upućen poziv za potporu i izlaznost u što većem broju.

Na sjednici su se dotaknule i sve životno bitne teme, te aktivnosti unutar stranke gdje je naglašeno što je potrebno vidno poboljšati u narednoj godini u svim općinama Hercegovačko-neretvanske županije.

/HMS/

na vrh članka