Logo
Ispiši ovu stranicu

U FBiH zapečaćeno 38 objekata, izrečene novčane kazne od skoro 300 tisuća KM

U FBiH zapečaćeno 38 objekata, izrečene novčane kazne od skoro 300 tisuća KM

Aktivnosti se nastavljaju i u narednim danima, a Porezna uprava poziva porezne obveznike da usklade poslovanje sa zakonima.Inspektori Porezne uprave Federacije BiH danas su nastavili brze kontrole i na cijelom području FBiH do 19 sati izvršili 271 brzu kontrolu s ciljem provjere poštivanja Zakona o fiskalnim sistemima i zapošljavanja radnika nacrno, priopćeno je iz te porezne uprave.

Otkriveno je 45 neprijavljenih radnika, 64 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, 11 objekata bez instaliranog fiskalnog uređaja i 15 objekata koji su radili bez odobrenja.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanja neprijavljenih radnika, neevidentiranja prometa putem fiskalnog uređaja, nepostojanja fiskaliziranog uređaja i rada bez odobrenja nadležnog organa, zapečaćeno je 38 objekata i u 153 slučaja su napisani prekršajni nalozi. Ukupno su izrečene novčane kazne od 281.550 KM.

Aktivnosti se nastavljaju i u narednim danima, a Porezna uprava poziva porezne obveznike da usklade poslovanje s važećim zakonima.

Pogled.ba

Sva prava pridržana © www.radioljubuski.ba 2017. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!