Logo
Ispiši ovu stranicu

142 nova radna mjesta u Čapljini u tekućoj godini

142 nova radna mjesta u Čapljini u tekućoj godini

Dvanaesti po redu Božićni prijam za gospodarstvenike, kojeg tradicionalno organizira gradonačelnik Čapljine Smiljan Vidić, održan je u restoranu ”Storia” u Tasovčićima.Gospodarstvenici Grada Čapljine okupili su se na jednom mjestu te iskoristili priliku za međusobno druženje s predstavnicima gradske vlasti.

Bila je ovo i prilika da porazgovaraju o iskustvima, kao i o izazovima sa kojima su se susreli u tekućoj godini.

Čapljinski gradonačelnik dr. Smiljan Vidić u svojoj izjavi zahvalio se gospodarstvenicima na svemu što tijekom godine čine za Čapljinu i svima okupljenima čestitao Božić i Novu godinu.

U vrijeme Adventa jednu večer, već 12. godina za redom, rezerviramo za čapljinske gospodarstvenike. Jasno je kako smo mi u kontaktu s našim gospodarstvenicima tijekom cijele godine, ali ovo je jedna večer u kojoj, kroz ugodno druženje, dajemo na značaju našim gospodarstvenicima i gospodarstvu općenito u našem gradu. Istaknuo bih kako je ovaj dan poseban, jer se poklopio s tim kako je jedna moćna tiskovina iz svijeta financija, svijeta gospodarstva Financial Times proglasio naš grad Čapljinu destinacijom za investicije u jugoistočnoj Europi. To je nešto na čemu mi radimo već dugi niz godina, a kad kažem ”mi” mislim na lokalnu samoupravu, ali naravno zajedno s gospodarstvenicima. Ne treba svakako zaboraviti niti vladin sektor koji također ima značajnu ulogu u tome”, poručio je gospodarstvenicima čapljinski gradonačelnik Smiljan Vidić.

Vidić ističe kako su u ovoj godini rezultati odlični.

U prvih 10 mjeseci ove godine otvorili smo 142 nova radna mjesta. Ne pričam da se broj nezaposlenih na birou za zapošljavanje smanjio nego pričam o nova 142 radna mjesta. Također u Čapljini se u prvih 10 mjeseci investiralo 9,5 milijuna maraka novih investicija. Mislim na one investitore kojih do sada na području grada Čapljine nije bilo”, ističe prvi čovjek Čapljina.

Dodao je kako u sljedećoj godini očekuje otvaranje 200 novih radnih mjesta u Čapljini i 50 milijuna maraka novih investicija.

Pogled.ba

Sva prava pridržana © www.radioljubuski.ba 2017. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!