HNS: Hrvatsko predsjedanje EU velika prilika za BiH

HNS: Hrvatsko predsjedanje EU velika prilika za BiH

Hrvatski politički predstavnici u Bosni i Hercegovini okupljeni oko Hrvatskog narodnog sabora pozdravljaju početak šestomjesečnog predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem Europske unije, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

“Radeći na prioritetnim područjima koja obuhvaćaju razvoj, povezivanje, zaštitu i utjecaj, hrvatsko predsjedanje omogućit će daljnji napredak u razvoju snažne Europe u svim područjima djelovanja EU”, priopćeno je iz HNS-a.

Iz krovnog političkog tijela Hrvata u BiH ističu da kao istaknuti zagovaratelj europske budućnosti Jugoistočne Europe, vrijeme hrvatskog predsjedanja ključan je trenutak za BiH.

“Pojačana suradnja s europskim partnerima omogućit će ubrzavanje europskog puta i postizanje statusa zemlje kandidata za članstvo. Predsjedanje Europskom unijom povijesna je prilika za napredak i suradnju ujedinjenu u ostvarenju dugoročnih strateških ciljeva i viziji prosperitetne europske domovine BiH”, priopćeno je.

Dodaje se da je vanjsko-politički prioritet članstvo BiH u EU.

“Kroz politički dijalog i unutarnji dogovor Bosna i Hercegovina mora doći do stabilnosti i članstva u Europskoj uniji, koje je vodeći vanjskopolitički prioritet i opredijeljenost žitelja BiH”, priopćeno je iz HNS-a.

/HMS/

na vrh članka