HBŽ je svoju ovogodišnju bebu ipak dobila

HBŽ je svoju ovogodišnju bebu ipak dobila

''Prva beba u livanjskoj bolnici rođena je 3. siječnja 2020. godine u 23.10 sati. Riječ je o dječaku. Do 7. siječnja u ovoj bolnici rođene su četiri bebe i sve porodilje dolaze iz Livna'', rečeno je za Bljesak.info iz odjela za ženske bolesti i porode Županijske bolnice dr. Mihovil Sučić u Livnu.

Naime, pojedini mediji objavili su vijest kako se još uvijek čeka prvo ovogodišnje novorođenče u Hercegbosanskoj županiji.

Iz odjela za ženske bolesti i porode ove bolnice pak ističu kako u ovome nema ništa spektakularno, radi se samo o neprovjerenim informacija pojedinih medija.

''U livanjskom porodilištu već nekoliko zadnji godina isti je intenzitet poroda. Nema ništa spektakularno u ovome. Pojedini mediji jednostavno izmišljaju. I prošle godina je prva beba rođena 3. siječnja'', kazali su.

Ističu kako je u usporedbi s devedesetim godinama, kada je bilo više od tisuću poroda, broj poroda drastično smanjen, ali zadnjih godina se ne mijenja značajno. Naime, u 2019. godini u livanjskoj bolnici obavljena su 323 poroda, u 2018. godini obavljeno ih je 334, dok je u 2017. godini obavljeno 329 poroda.

Izvor: Bljesak.info

na vrh članka