Sindikat policije ZHŽ-a pružio podršku Nezavisnom sindikatu uposlenika u Domovima zdravlja ZHŽ-a povodom štrajka

Sindikat policije ZHŽ-a pružio podršku Nezavisnom sindikatu uposlenika u Domovima zdravlja ZHŽ-a povodom štrajka

Iz Sindikata djelatnika MUP-a ZHŽ-a poslali su priopćenje u kojem izražavaju podršku Nezavisnom sindikatu uposlenika u Domovima zdravlja ZHŽ-a povodom najavljenog štrajka.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Ovim putem izražavamo vam punu podršku pri organizaciji i provedbi štrajka upozorenja koji je najavljen za dan 08.11.2017. godine u vremenu od 08,00 do 09,00 sati.


Vaš svakodnevni rad je obezvrijeđen kao i kod svih ostalih službi. U ovo doba brutalnog i sirovog kapitalizma, vi ste ti koji u radno vrijeme slušate i trpite jauke, plač, zapomaganje i morate pružiti skrb i razumjevanje, a uz sve to podizati obitelj sa socijalnom pomoći koju eto isplaćuju jednom mjesečno i nazvali su je plaća.


Oko vaše službe proizvođači medicinske opreme i trgovci su postali svjetski brend dok su farmaceutska industrija i trgovina izgradili najveći svjetski biznis, veći i od banaka, nafte, energetike i dr. Kod nas i našem okruženju cvjetaju privatne ljekarne dok- gle čuda- državne propadaju, a radnici ostali bez posla. Apsurdno, zar ne!


Kada u svemu tome radnik u zdravstvu, nedaj Bože, zatraži povećanje plaće jer nije povećana već 10 godina, postaju gramzivci, gulikože, nezahvalnici i sl.

Doista vam čestitamo na odlučenoj akciji koja prije svega nastoji zaštititi dostojanstvo čovjeka i njegov rad. Šaljemo vam podršku da ustrajete i održite zajedništvo. Naši palčevi su stisnuti te vam nudimo sve naše resurse na korištenje kako bi ste došli do cilja.", navodi se u priopćenju koje potpisuje Vjekoslav Markota, predsjednik Sindikata djelatnika MUP-a ŽZH:


Izvor: Sindikat djelatnika MUP-a ŽZH

na vrh članka