SBB: Duraković je izdala samu sebe, što najbolje dokazuje snimak njenog govora - video

SBB: Duraković je izdala samu sebe, što najbolje dokazuje snimak njenog govora - video

Povodom objave Jasne Duraković da napušta Savez za bolju budućnost (SBB) i da neće glasati za smjenu Konakovićeve vlade u Kantonu Sarajevo jer, između ostalog, ne može izdati svoga oca Nijaza Durakovića, Radončićev Avaz je zatražio komentar Radončićevog SBB-a.

Avaz piše kako su im Pres službe SBB-a odgovorili da nemaju poseban komentar na potez Duraković, te da nitko od dužnosnika ne pridaje tome veliki značaj. Umjesto bilo kakvog komentara, sugerirali su im da pronađu video njenog govora na Youtubeu iz Stoca od 9. rujna 2018. godine, iz kojeg će se najbolje vidjeti tko je izdao politiku Nijaza Durakovića, ona ili SBB.

Podsjetimo, Duraković je večeras objavila da napušta SBB i da “ne može podržati izdaju obećanja i dogovora”.

– Ja principijelno ne mogu podržati izdaju naših obećanja i dogovora ni po koju cijenu, pogotovo kada je riječ o jednoj ovako pozitivnoj priči kakva je s Vladom Kantona Sarajevo. Time bih na najgrublji način izdala i moralnu, i odgojnu, i političku i svaku drugu ostavštinu mog rahmetli oca dr. Nijaza Durakovića, koji nije htio popustiti ni pred mnogo težim izazovima – napisala je, između ostalog, Duraković na Facebooku.

Navela je da je to razlog što neće vratiti mandat, kako je rekla, koji je svojim imenom i prezimenom zaslužila na proteklim izborima “jer bi ga time prepustila ljudima koji bi poslušnički dizali ruke za sve što im se kaže”.

– Ovom prilikom se zahvaljujem gospodinu Fahrudinu Radončiću za pruženu priliku, koju sam ja časno nastojala opravdati, ali kod ovog principa putevi nam se razilaze. Moje službeno pismo o izlasku iz SBB-a će dobiti preporučenom poštom. Imperativ je držati se ispravnih političkih i ljudskih principa jer karakteran čovjek mora voditi računa o datoj riječi i obećanju te o tome što je pravo i pošteno, uz krajnji respekt malog čovjeka. Ja sam, eto, donijela ovu odluku, koja nije bila nimalo jednostavna, a sve vas molim za podršku i razumijevanje – napisala je Duraković.

/HMS/

Video sadržaj

na vrh članka