Na sastanku s predstavnicima inicijative “Jer nas se tiče” nazočili su predstavnici Grada Mostara

Na sastanku s predstavnicima inicijative “Jer nas se tiče” nazočili su predstavnici Grada Mostara

-Danas je u Gradskoj vijećnici održan sastanak stručnog tima za izradu prijedlog za novu lokacije sanitarne deponije komunalnog otpada na području grada Mostara, stoji u priopćenju za javnost mostarske gradske uprave, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Iz uprave Grada Mostara poručuju da se u medijskim napisima pojavila informacija od strane predstavnika inicijative „ Jer nas se tiče“ kako na sastanku nije bilo predstavnika Grada Mostara, što ne odgovara istini.

“Sastanku su uz predstavnike inicijative bili nazočni Lejla Salčin, predstavnica Grada Mostara, Marinko Pranjić, Predstavnik Ministarstva poljoprivrede, šumarstva, i vodoprivrede HNŽ, Uprava za vode, Hamzić Senadin, predstavnik Zavoda za prostorno uređenje, Zejnil Trešnjo, predstavnik Ministarstva trgovine, turizma i zaštite okoliša HNŽ i Jasminka Kljako, predstavnik Ministarstva građenja i prostornog uređenja HNŽ”, priopćeno je.

U priopćenju se navodi da je na početku sastanka Lejla Salčin, predstavnica Grada Mostara informirale je sudionike sastanka kako je Salem Bubalo, direktor Zavoda za prostorno uređenje Grada Mostara trebao predložiti nekoliko potencijalnih lokacija, ali da nije mogao biti na sastanku zbog službenog puta.

“Također, na sastanku je Senadin Hamzić u skladu sa zaključkom s prošlog sastanka izložio 4 lokacije koje bi se mogle biti razmatrati kao nove lokacije sanitarne deponije komunalnog otpada. Iznošeni su i još neki prijedlozi oko potencijalnih lokacija”, navodi se.

Salčin je, kako navode iz gradske uprave, predložila još jedan sastanak sa Salemom Bubalom.

“Nakon što se članovi Komisije nisu usuglasili o tome kakav zaključak da donesu, predstavnica Grada Mostara Lejla Salčin je predložila da se obavi još jedan razgovor sa Salemom Bubalom kako bi se utvrdilo postoji li još lokacija za sanitarnu deponiju, a nakon toga da se održi sastanak članova tima na kojem bi se glasalo o konačnom prijedlogu stručnog tima”, priopćeno je.

Podsjećamo, predstavnici inicijative ”Jer nas se tiče ” nakon sastanka u ponedjeljak u mostarskoj gradskoj vijećnici najavili su novu blokadu odlagališta komunalnog otpada Uborak kod Mostara, jer kako navode iz ove skupine građana, iako je bilo najavljeno, nije ponuđen nijedan prijedlog potencijalnih lokacija za premještanje te deponije.

-Na sastanku se nije dogodilo ništa jer nisu došli ni predstavnik ureda Grada Mostara niti predstavnik županije, nismo dobili lokaciju niti smo se išta dogovorili i opet, smo ni na čemu. Najviše smo raspravljali o tome zašto nije utvrđena procedura i zašto na sastanak nisu prisiljeni doći ljudi koji tu moraju biti- kazao je nakon sastanka predsjednik Građanske inicijative “Jer nas se tiče” Omer Hujdur, na čije je tvrdnje stigao demanti iz gradske uprave Mostar.

R. I./HMS/

na vrh članka