Iz Hercegovine stiže podrška Imotskom

Iz Hercegovine stiže podrška Imotskom

Nakon što je saborski zastupnik SDP-a Arsen Bauk podnio u ponedjeljak kaznenu prijavu zbog paljenja lutaka istospolnog para s udomljenim djetetom na karnevalu u Imotskom jer to smatra javnim pozivom na nasilje i mržnju zbog spolne orijentacije, a ne karnevalskim običajem u kojem se spaljuje i izruguje moćnike, o svemu se oglasio i Ljubuški Karneval.

Njihovo priopćenje s Facebooka prenosimo u cijelosti.

“Ljubuški Karneval oštro osuđuje govor mržnje hrvatskog saborskog zastupnika Arsena Bauka. Njegov napad na Imotski Karneval smatramo napadom na slobodu govora i umjetničkog izražavanja. Skandalozno je da jedan saborski zastupnik, koji treba biti primjer ostalim građanima, želi uvoditi zabrane, ukidati slobodu izražavanja, i podizati zidove među ljudima. Kao pripadnici hrvatskog naroda, razočarani smo ovim činom našeg saborskog zastupnika, ali kao građani Bosne i Hercegovine nismo u mogućnosti prijaviti gospodina Bauka Hrvatskom Helsinškom Odboru. Stoga apeliramo na sve nadležne institucije u susjednoj Republici Hrvatskoj da ovaj sramotan čin prijave HHO-u, te da se ministar Bauk najstrože sankcionira. Svi hrvatski građani trebaju imati pravo na slobodu govora, i prema državnom i prema crkvenom zakonu. PODRŠKA IMOTSKOM!!!”, stoji u objavi na Facebooku Ljubuškog karnevala.

Podrška Imotskom stigla je i iz Širokog Brijega.

Kako piše portal Jabuka.tv, transparent s natpisom ”Široki Brig uz Imocki” osvanuo je u noći s utorka na srijedu u Širokom Brijegu.

Nepoznati autor ili skupina tako su izrazili podršku Imotskom zbog spaljivanja spornih lutki za vrijeme nedjeljnog karnevala u ovom hrvatskom gradu. Transparent je postavljen na kružnom toku na zapadnom ulazu u grad.

Izvor: Ljportal.com

na vrh članka