ŽZH: Troje oboljelih, 1000 u izolaciji; zloupotrebljavaju se dozvole za kretanje - audio Istaknuto

ŽZH: Troje oboljelih, 1000 u izolaciji; zloupotrebljavaju se dozvole za kretanje - audio

Predsjednik Vlade i zapovjednik Stožera civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke Zdenko Ćosić održao je, zajedno sa članovima Stožera, konferenciju za novinare danas s početkom u 14.00 sati.

Ćosić je naveo kako pojedinci zloupotrebljavaju dozvole za kretanje.

''Dozvole koje se izdaju vezane su za kretanja od mjesta stanovanja do mjesta zaposlenja i one se ne odnose za kretanje za privatna druženja po lokalnim gostionicama, lovačkim kućama i slično'', rekao je Ćosić.

Napomenuo je kako će policija intezivirati rad na otkrivanju prekršitelja i od danas će svakog prekrištelja propisanih mjera prekršajno kažnjvati i javno objaviti imena.

Ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi u Vladi ŽZH Tomislav Pejić potvrdio je kako su tri osobe sa područja ŽZH pozitivne na koronavirus.

''Nakon otkrivanja prvog zaraženog testirali smo još dva direktna kontakta i oba su bila pozitivna na koronavirus'', rekao je Pejić.

Dodao je kako su sinoć urađena još dva testiranja i da su oba testa negativna te kako su danas testirane još četiri osobe, a rezultati se očekuju tijekom dana.

Naveo je kako je prvozaražena osoba najvjerojatnije inficirana virusom u vremenskom razdoblju nakon 13. ožujka od osoba iz inostranstva.

''Te osobe koje su sada u Hrvatskoj i Njemačkoj su u samoizolaciji, testirane su i nemaju simptome koronavirusa'', naveo je Pejić.

Napomenuo je kako će s današnjim danom u izolaciji biti oko 1000 osoba u samoizolaciji na području ŽZH.

Izvor: Bljesak.info

na vrh članka