Stožer CZ ŽZH: Zabranjuje se rad privatnih stomatoloških ordinacija i privatnih zubotehničkih laboratorija Istaknuto

Stožer CZ ŽZH: Zabranjuje se rad privatnih stomatoloških ordinacija i privatnih zubotehničkih laboratorija

Donesena zapovijed o zabrani rada privatnih stomatoloških ordinacija i privatnih zubotehničkih laboratorija na području Županije Zapadnohercegovačke.

Na temelju članaka 108. i 134. stavak (4), u vezi s člankom 44. Zakona o zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća („Službene novine Federacije BiH“, broj: 39/03, 22/06 i 43/10), članka 29. Pravilnika o načinu rada i funkcioniranja stožera i povjerenika civilne zaštite („Službene novine Federacije BiH“, broj: 77/06, 5/07 i 32/14), članka 3. Uredbe o formiranju Županijskog stožera civilne zaštite („Narodne novine Županije Zapadnohercegovačke“, broj: 16/11 i 4/17) i članka 17. Poslovnika o radu Županijskog stožera civilne zaštite i Odluke Vlade Županije Zapadnohercegovačke o proglašenju nesreće prouzrokovane opasnošću od pojave koronavirusa (COVID-19) na području Županije Zapadnohercegovačke, broj: 01-287-1/20-46 od 18.03.2020. godine, Županijski stožer civilne zaštite na 8. izvanrednoj sjednici održanoj 25. ožujka 2020. godine, donosi

                                                               ZAPOVIJED

1. Zabranjuje se rad privatnih stomatoloških ordinacija i privatnih zubotehničkih laboratorija na području Županije Zapadnohercegovačke.

2. Zapovijeda se domovima zdravlja u Županiji Zapadnohercegovačkoj da organiziraju pružanje hitnih stomatoloških usluga građanima. Stomatolozi iz točke 1. ove zapovijedi stavljaju se na raspolaganje domovima zdravlja u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

3. Ova Zapovijed primjenjuje se i stupa na snagu danom donošenja.


                                                       ZAPOVJEDNIK STOŽERA
                                                                     Zdenko Ćosić

Radio ljubuski

na vrh članka