Inspektori do danas izrekli 32.670 rješenja o izolaciji

Inspektori do danas izrekli 32.670 rješenja o izolaciji

Federalni sanitarni inspektori na graničnim prijelazima izdali su do danas 32.670 rješenja o stavljanju putnika/osoba pod zdravstveni nadzor/ograničenom kretanju/izolaciji na period od 14 dana.

Samo tijekom jučerašnjeg dana izdano je 611 rješenja o stavljanju pod zdravstveni nadzor odnosno ograničenju kretanja izvan mjesta boravka, i to 394 rješenja o izolaciji, te 183 rješenja za vozače, 12 rješenja za pogranične i 22 za prekogranične radnike.

Danas ističu mjere iz 465 rješenja o izolaciji koja su izdali federalni sanitarni inspektori, a do jučer je za ukupno 26.576 osoba isteklo razdoblje obvezne izolacije u trajanju od 14 dana - priopćeno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove.

Također, apeliraju na sve subjekte kojima je omogućen rad da se pridržavaju svih higijenskih i zdravstvenih preporuka Federalnog ministarstva zdravstva i Zavoda za javno zdravstvo FBiH.

Zato će federalne i županijske inspekcije u zajedničkim aktivnostima biti uključene u pojačanu kontrolu poštivanja datih preporuka, a sve u cilju suzbijanja širenja koronavirusa i zaštite zdravlja stanovništva.

Izvor:pogled.ba

na vrh članka