Parlamentarka Vulić: Da sam željela manju plaću bavila bih se nečim drugim

Parlamentarka Vulić: Da sam željela manju plaću bavila bih se nečim drugim
Sanja Vulić, SNSD-ova zastupnica javnosti poznatija po izjavi da je za nju Milorad Dodik bog, nije se zaustavila na uvredama koje je na današnjoj sjednici Parlamenta Bosne i Hercegovine iznijela na račun SDS-ovog zastupnika Dragana Mektića već je omalovažavala i novinarku N1 Adisu Imamović i novinarsku struku.

Državni parlamentarci danas su raspravljali o prijedlogu da im se ukinu paušali koji iznose 700 KM. Vulić se nije složila s današnjim prijedlogom, a o tome je govorila u pauzi sjednice.

Prijedlog smatra “čistim politikantstvom”.

Na insistiranje novinarke N1 Adise Imamović o moralnosti da zastupnici imaju primanja preko 5.000 KM dok je u isto vrijeme plaća direktora Zemaljskog muzeja BiH u Sarajevu nešto oko 600 KM, zastupnica je odgovorila da je ona “birala svoj posao”, te nastavila:

Ja vama nisam kriva što ste vi novinar i što ste možda nezadovoljni svojom plaćom. Ja vas ne vrijeđam, ja sam birala svoj poziv. Ja sam zastupnik. Zakon je definirao toliku plaću. Ja da sam željela manju plaću, ja bih se bavila nečim drugimizjavila je Vulić navodeći da je “novinarstvo njena nesuđena ljubav” i da će se “možda baviti istraživačkim novinarstvom kad izađe iz ovih voda”.

(www.jabuka.tv)

Video sadržaj

na vrh članka