Sedmogodišnjoj Luciji iz Ljubuškog prva nagrada u Mostaru u kategoriji djece od 3 – 8 godina

Sedmogodišnjoj Luciji iz Ljubuškog prva nagrada u Mostaru u kategoriji djece od 3 – 8 godina

Lutkarsko kazalište Mostar je povodom Međunarodnog dana obitelji koji se obilježio 15. svibnja održao nagradni natječaj koji je bio otvoren za tri dobne kategorije.

Naime, najmlađi uzrast, djeca 3 – 8 godina trebali su dostaviti svoje crteže omiljenih likova iz naših predstava; malo starija publika uzrasta 9 – 14 godina trebala je dostaviti fotografiju svojih radova koje su napravili u vremenu boravka u svojim kućama, prenosi Bljesak.info.

Natječaj je također bio otvoren i za nešto stariju populaciju tj. za sve roditelje, tetke, bake, djedove koji su trebali dostaviti fotografiju onoga što su po načelu uradi sam napravili u ovom neobičnom vremenu – proteklih mjesec i pol.

Na mail adresu Lutkarskog kazališta Mostar dospjelo je mnoštvo kreativnih radova što je otežalo zadatak žiriju u sastavu Ivan Nevjestić, Anela Planinić, Ružica Bošković, Marta Haubrich, Jadranka Popović-Miljko i Tibor Oreč. No, ipak jednoglasno su donijeli odluke o najinspirativnijim radovima. Podjelu su upriličili u parku ispred kazališta i u predvorju dana 20. svibnja u 11 sati uz poštivanje sigurnosnih mjera.

Nagrade u kategoriji djece od 3 – 8 godina su osvojili:

Lucija, 7 godina, Ljubuški;
Rafaela, 7 godina, Mostar;
Vita, 4 godine, Mostar.

Nagrade u kategoriji djece od 9 – 14 godina su osvojili:

Petar, 14 godina, Mostar;
Ela, 9 godina. Mostar;
Jana, 12 godina, Mostar.

Nagrade u kategoriji za odrasle su osvojili:

Tata Armin, Sarajevo;
Ehlimana, Jablanica;
Tata Refik, Mostar.

/HMS/

na vrh članka