Klub Hrvata osudio napade na hrvatske medije i pružio im podršku

Klub Hrvata osudio napade na hrvatske medije i pružio im podršku

Polazeći od Opće deklaracije UN-a o ljudskim pravima koja između ostaloga kaže da svatko ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja Klub izaslanika hrvatskog naroda u Domu naroda Parlamenta FBIH osudio je govor mržnje i selektivno izvještavanje dijela medija u vezi posljednje presude Haškog tribunala ali i brojnih drugih dnevno političkih tema, javlja Hrvatski Medijski Servis.

-Izražavamo punu podršku hrvatskim medijima, uglavnom portalima iz Hercegovine, Središnje Bosne i Posavine, koji su, kao i njihovi novinari ili administratori društvenih mreža već danima izloženi napadima, prijavama, gašenjem servera, Facebook profila itd., a sve zbog korištenja prava na slobodu izražavanja i kritičkog promišljanja, navodi se u priopćenju Kluba Hrvata Doma naroda Federalnog parlamenta.

Hrvatski izaslanici ističu kako ih žalosti da je i Udruga “BH novinari” u svom posljednjem istupu, po tko zna koji put selektivno pristupila zaštiti novinara i zaštiti ljudskih prava ne spominjući ni jednom riječju drugu stranu napada.

-Izostao je osvrt na govor mržnje i od strane međunarodnih organizacija čiji je primarni cilj zaštita ljudskih prava u Bosni i Hercegovini. Stoga ih pozivamo da i ovaj put budu jasni i glasni kao prilikom puno manjih slučajeva te da ispune svoju misiju u ovoj zemlji, izvrše istragu i zaštite prava i slobode svih građana i naroda, navodi se u priopćenju.

U znak prosvjeda, prije i nakon današnje sjednice nitko od izaslanika iz Kluba hrvatskog naroda neće davati bilo kakve izjave.

/HMS/

na vrh članka