U Mostaru potpisani Ugovori za stambenom zbrinjavanje branitelja HNŽ-a

U Mostaru potpisani Ugovori za stambenom zbrinjavanje branitelja HNŽ-a

Potpisivanje ugovora povodom Javnog oglasa za utvrđivanje prava na jednokratnu bespovratnu dodjelu sredstava za rješavanje stambenih potreba branitelja i članova njihovih obitelji na području HNŽ održano je danas u prostorijama Ministarstva za pitanja branitelja HNŽ u Mostaru.Ministar Oliver Soldo je potpisao i uručio 70 ugovora o namjenskom utrošku bespovratnih sredstava za stambeno zbrinjavanje branitelja i članova njihovih obitelji na području Hercegovačko-neretvanske županije.

Za ovu namjenu iz Proračuna HNŽ za 2017. godinu izdvojena su sredstva u iznosu od 345 000 KM, od čega je 310 000 KM dodijeljeno onim aplikantima koji ispunjavaju uvjete Javnog oglasa, a preostali dio od 35 000 KM raspodjeljuje ministar putem Odluke Vlade HNŽ za one aplikante koji ne ispunjavaju uvjete Javnog oglasa, a imaju žurnu potrebu za pomoć u rješavanju stambenog pitanja.

Povjerenstvo koje su činili djelatnici Ministarstva i predstavnici županijskih braniteljskih udruga HVO i ARBiH, obradilo je pristigle zahtjeve i uvidom u stanje na terenu donijelo konačnu odluku. Nakon provedene procedure, sukladno pozitivnim zakonskim propisima 70 korisnika ostvarilo je pravo na novčanu potporu, a iznos sredstava utvrđen je na prijedlog Povjerenstva koje je provodilo oglas.

Dobitnici sredstava obvezni su dodijeljena sredstva utrošiti namjenski, sukladno podnesenom zahtjevu, te podnijeti izvješće o utrošku Ministarstvu u roku 180 dana od dana uplate sredstava na račune korisnika.


Autor: D.G./Pogled.ba

na vrh članka