Ukinuta naredba za općinu Drvar

Ukinuta naredba za općinu Drvar

Krizni stožer Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih HBŽ, na sjednici održanoj u četvrtak, donio je Naredbu kojom prestaje primjena Naredbe za područje općine Drvar, donesena 3. kolovoza 2020. godine.

Podsjećamo, u Naredbi koja je vrijedila samo za općinu Drvar, bilo je zabranjeno okupljanje na otvorenom i zatvorenom prostoru za više od pet osoba.

Radno vrijeme ugostiteljskih objekata, kladionica, svadbenih salona, igraonica, teretana... bilo je ograničeno do 18 sati, dok iza 20 sati nisu mogle raditi trgovine i benzinske crpke.

Obvezno je bilo nošenje vizira i maski u frizerskim i kozmetičkim salonima, a sve Naredbe kontrolirala bi županijska i općinska inspekcija, kao i MUP.

Naredba je trebala biti na snazi 14 dana od dana donošenja, a ''ukoliko se epidemiološka situacija pogorša ova Naredba se može zamijeniti restriktivnom naredbom''.

Naredbu o prestanku ranije Naredbe donijela je zamjenica Kriznog stožera, Diana Mamić, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo. Inače, Mamić je ranije kazala kako je situacija u Drvaru znatno pogoršana.

''Ako se situacija u Općini Drvar i drugdje nastavi pogoršavati spremni smo donijeti i rigoroznije mjere, uvesti čak i policijski sat i potpunu zabranu rada ugostiteljskih objekata”, kazala je ranije za BHRT Mamić.

Izvor:bljesak.info

na vrh članka