EU donirala BiH medicinsku opremu vrijednu oko 900.000 eura

EU donirala BiH medicinsku opremu vrijednu oko 900.000 eura

Specijalni predstavnik Europske unije Johann Sattler sastao se danas s predsjedateljem Vijeća ministara BiH Zoranom Tegeltijom povodom isporuke medicinske opreme za Bosnu i Hercegovinu namijenjene za borbu protiv COVID-19. Vrijednost donacije je 900 tisuća eura.

Tim povodom medijima su se obratili Sattler i Tegeltija.

Sattler je u obraćanju medijima istaknuo da Europska unija ostaje odan partner Bosni i Hercegovini u izazovima s kojima se suočava, uključujući i borbu protiv pandemije koronavirusa. Sattler ističe da je dug put pred nama, ali da su se počeli praviti koraci u dobrom pravcu.

– Zajedno smo jači. Ovo je maraton, nije kratka staza, ali neke kilometre smo već prešli. Dug je put pred nama, puno više je potrebno još učiniti, i od političari nam je potreban puno veći osobni angažman i efikasnost.

Sattler je pozdravio usvajanje Revidirane strategije za ratne zločine, ističući to kao veoma pozitivan korak.

– Danas se pokazalo da kada postoji politička volja i kada se ključni akteri usuglase oko ključnih stvari, mogu jako velike stvari napraviti. Ovom odlukom bit će i odblokirana sredstva za BiH iz IPA fondova.

Predsjedatelj Vijeća ministara Zoran Tegeltija istaknuo je da je Europska unija najveći partner, a Europska komisija, najveći donator kada je u pitanju BiH.- Zahvala zdravstvenim radnicima u BiH i EU na pomoći,koji su pomogli da se prođe kroz složen sustav nabavi opreme. Europska komisija je najveći donator u BiH i teško da se itko može mjeriti s tim, rekao je Tegeltija.

/HMS/

na vrh članka