Zbog čega se škole zatvaraju, a kafići ne - nadležni imaju pojašnjenje

Zbog čega se škole zatvaraju, a kafići ne - nadležni imaju pojašnjenje

Obaramo nove rekorde, nažalost neslavne.Zabilježeno je više od 1.100 novozaraženih osoba, a preminulo je čak 14. Širenje virusa može se izbjeći poštivanjem propisanih mjera i izbjegavanjem mjesta na kojima se skuplja više ljudi. Dok nadležni apeliraju na poštivanje propisanih mjera, građani smatraju kako mnoge mjere nemaju smisla.

Posebne mjere za kafiće, ali ipak otvoreni. Naizmjenično, jedni preko puta drugih, uz točno ili za centimetar manje od dozvoljenog i strogo naređena dva metra distance. Posebne mjere za škole, ali ipak dio nastave zaustavljen po klasičnom modelu u Županiji Sarajevo. Zbog čega se škole zatvaraju, a kafići ne?

"Škole su mjesta gdje djeca moraju ići, kafići su mjesta gdje nitko te ne tjera da ideš. I zato se to regulira i kaže neka u školu idu djeca ili ne idu", pojašnjava Zaim Jatić iz Kriznog stožera DZ ŽS.

Na trenutno stanje žale se i roditelji. Edo Čelebić, predsjednik Vijeća roditelja JU Zavod "Mjedenica" Sarajevo kaže da se dosadašnja praksa pokazala da se sve svodi na to da roditelji rade sve vrijeme s djecom, prenosi N1. 

"Moj je stav da što god da se dogodi u budućnosti , ako će nešto da se zatvara i ako ćemo da se zatvaramo – treba zatvoriti sve drugo pa tek onda Mjedenicu, ako mislimo na online metode i tome slično, a i da se i to dogodi borit ćemo se da to tako ne bude", poručuje Čelebić.

Izvor:pogled.ba

na vrh članka