Projekt EU - 2,55 milijuna KM za podršku investicijama u ruralni turizam u BiH

Projekt EU - 2,55 milijuna KM za podršku investicijama u ruralni turizam u BiH

Projekt Euopske unije EU4AGRI objavio je danas javni poziv vrijedan 2,55 milijuna KM za podršku investicijama u ruralni turizam u Bosni i Hercegovini s ciljem razvoja ekonomskih aktivnosti u ruralnim područjima, stvaranja novih i očuvanja postojećih radnih mjesta, te očuvanja prirodne i kulturne baštine, odgovarajući ujedno i na potrebe za oporavkom od krize prouzrokovane COVID-19 pandemijom.

Na javni poziv se mogu prijaviti isključivo partnerstva koja čine podnositelj prijave i minimalno tri partnera. Podnositelj prijave može biti jedinica lokalne samouprave, poduzeće ili obrt koji se bave pružanjem turističkih usluga i/ili proizvoda - priopćeno je iz UNDP-a.

U priopćenju se navodi da svaki podnositelj prijave može aplicirati za bespovratna sredstva u iznosu od 20.000 KM do 200.000 KM (bez PDV-a) ovisno o broju članova u partnerstvu. Za svaku investiciju  podnositelj prijave i partneri moraju osigurati vlastito sufinanciranje u iznosu od minimalno 15 posto ukupnog iznosa investicije.

Svi zainteresirani mogu pristupiti javnom pozivu putem web stranice eu4agri.ba.

Krajnji rok za podnošenje prijava je 21. prosinac 2020. godine.

Iz UNDP-a navode da je EU4AGRI četverogodišnji (2020-2024) projekt Europske unije vrijedan 20,25 milijuna eura, čiji je cilj modernizacija poljoprivredno-prehrambenog sektora u Bosni i Hercegovini.

Projekt provode i sufinanciraju Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP) u BiH i Češka razvojna agencija (CzDA).

Izvor: Dnevnik.ba

na vrh članka