Bošnjački pokret najavio prosvjed ispred Veleposlanstva Hrvatske u BiH

Bošnjački pokret najavio prosvjed ispred Veleposlanstva Hrvatske u BiH

Bošnjački pokret najavio je za sutra mirni prosvjed na Trgu djece, ispred Veleposlanstva Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini. - Povod je očita namjera vodstva susjedne Republike Hrvatske da politiku međudržavnih odnosa s Bosnom i Hercegovinom gradi na principima i ciljevima politike Franje Tuđmana iz perioda 1991-1995. godine - navedeno je u priopćenju Bošnjačkog pokreta.

Prosvjedno okupljanje simbolično 22 građanina bit će održano pod sloganom "NE tuđmanizaciji BiH i STOP 'ruskoj čizmi' u BiH 22 godine poslije Daytona". Bit će uručeno pismo Veleposlanstvu Hrvatske za predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović i cjelokupnu javnost Hrvatske, a sadržaj pisma će biti prezentiran na press-konferenciji, najavljeno je također.

Bošnjački pokret podsjeća predsjednicu Hrvatske da su predstavnici HDZ-a BiH, pod izravnom sugestijom HDZ-a Hrvatske kao vladajuće stranke, u više navrata svojim političkim djelovanjem-glasanjem u institucijama države BiH, sprječavali ili otvoreno opstruirali proces uključivanja države BiH u NATO i time podsticali i omogućavali jačanje ruskog političkog utjecaja u sprječavanju euroatlanskog puta BiH, naveo je Bošnjački pokret.

Pogled.ba

na vrh članka