Kino Borak pretijesno za seminar Mije Barade

Kino Borak pretijesno za seminar Mije Barade

Mijo Barada, poznati hrvatski karizmatik, u četvrtak je u širokobriješkom kinu Borak održao duhovni seminar koji je izazvao veliki interes javnosti te je kino Borak bilo ispunjeno do posljednjega mjesta.

Seminar je započeo u 19 sati, a Mijo Barada započeo ga je zajedničkom molitvom sa svima nazočnima.

Ja sam obiteljski čovjek, otac četvero djece i jedan sam od najvećih proizvođača agruma u Hrvatskoj, rekao je na početku seminara ovaj karizmatik.

Tijekom seminara Mijo Barada progovorio je i o svojim svjedočanstvima koja su ispisana u njegovoj knjizi Tri koraka vjere, u kojoj opisuje trenutke trnovitoga i čudesnoga puta s Isusom. Njegova svjedočanstva teže potvrđivanju uloge vjere, koja čini da je ono što je čovjeku – odnosno znanosti – nemoguće, Bogu itekako moguće.

Mijo Barada već desetke godina djeluje diljem svijeta u službi oslobađanja po Isusu Kristu, naviještajući slobodu na svim kontinentima.

U Hercegovinu je došao na poziv katoličkih laičkih zajednica. U srijedu je održao seminar u Čapljini, sinoć je svoja iskustva podijelio u Širokom Brijegu, u petak će govoriti u Svadbenom salonu “Valentino” u Grudama (Sovići) te će ovu epizodu zaključiti u Hotelu Park u Livnu.

Podsjetimo da je mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski Ratko Perić pismom pozvao da se ne sudjeluje na “duhovnim seminarima po svadbenim salonima, hotelima i kinima”.

Odgovoran za katolički nauk i svjestan da u ovoj mjesnoj Crkvi postoji dostatan broj kvalificiranih i zaduženih svećenika koji se redovito brinu o duhovnom, sakramentom i liturgijskom životu svojih župljana, ovim molim župnike i sve svećenike službenike ove Crkve, sve redovnike i redovnice i sve vjernike laike na području Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije da ovakve oblike “duhovnih seminara” po hotelima, kinima i svadbenim salonima ne potiču, ne promiču i u njima uopće ne sudjeluju, naveo je biskup Ratko Perić u svome pismu.

Izvor: Jabuka.tv

na vrh članka