Crveni križ ŽZH zahvalio se građanima, donatorima i prijevoznicima Istaknuto

  • Napisao/la 
  • Ispis
Crveni križ ŽZH zahvalio se građanima, donatorima i prijevoznicima

U organizaciji Crvenog križa Županije Zapadnohercegovačke, u proteklom vremenu realizirana je humanitarna akcija “Srcem za Hrvatsku” koja je za cilj imala prikupljanje pomoći stradalom stanovništvu uslijed razornog potresa u Republici Hrvatskoj.

U koordinaciji sa Stožerom za obnovu potresom pogođenih područja, HCK i Civilnom zaštitom Petrinja, u Petrinju je stigao konvoj sa 77 tona humanitarne pomoći prikupljene na području Širokog Brijega i Ljubuškog, ali i Čapljine i Ravnog, a na čemu se zahvaljujemo kolegama u Crvenom križu Čapljina i Ravno.

Na prikupljenoj pomoći se u ime svih građana RH osobno zahvalio predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, koji se u Petrinji zadržao u razgovoru s rukovodstvom i volonterima Crvenog križa ŽZH.

Velikodušnu pomoć u realizaciji humanitarne akcije pružio je državni tajnik Ministarstva poljoprivrede RH Tugomir Majdak, a telefonskim putem na pomoći se zahvalio i predstojnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas.

"Zahvaljujemo se građanima koji su donacijama sudjelovali u ovoj humanitarnoj akciji te vrijednim volonterima lokalnih organizacija Crvenog križa bez kojih sve ne bi bilo moguće.

Ovim putem se javno zahvaljujemo donatorima: Leda Jur Prom Džajić-Commerce d.o.o. MB Ivanić d.o.o. Ljubuški, T&D Company d.o.o. Ljubuški.

Zahvaljujemo se i prijevoznicima: Mustapić Frigo SD BIB COP Ljubuški, Josip Transporti d.o.o. Makarska, Antonio Primorac (Ljubuški), Krešo Šimović (Ljubuški), HGSS Čapljina, Transport Pažin d.o.o. Stolac, Elting Čapljina.

Posebnu zahvalnost dugujemo i Vladi Županije Zapadnohercegovačke, Grad Široki Brijeg i Gradu Ljubuški koji su podržali akciju. Zahvaljujemo se svim medijima koji su pratili ovu humanitarnu akciju.

Hvala i zaposlenicima društva za međunarodno otpremništvo Interagent d.o.o. Mostar koji su pomogli u prijevozu humanitarne pomoći u RH.

Ukupno je dostavljena 101 tona humanitarne pomoći za Petrinju u dva navrata ali nećemo na tome stati jer Banovina će još dugo trebati našu pomoć!", poručili su iz Crvenog križa ZHŽ-a.

Izvor: Vrisak.info

na vrh članka