Akcija "Zadruga": SIPA pretresa objekte širom BiH

Akcija "Zadruga": SIPA pretresa objekte širom BiH

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu SIPA-e, provode danas opsežnu akciju kodnog naziva “Zadruga”, zbog postojanja osnova sumnje u izvršenje kaznenog djela organizirani kriminal, u vezi s kaznenim djelima pranje novca i zlouporaba službenog položaja, propisanih KZ FBiH.

Aktivnosti se provede po naredbama Županijskog suda Sarajevo u suradnji sa službenicima Porezne uprave FBiH i Županijskog tužiteljstva Sarajevske županije, uz pružanje pomoći policijskih službenika MUP ZDŽ, MUP SŽ, MUP SBŽ i MUP BPŽ.

Trenutno se pretresaju tri pravne osobe na četiri lokacije na području Viteza, Visokog, Goražda i Sarajeva, s ciljem pronalaska materijalnih tragova i dokaza koji će biti korišteni u kaznenom postupku.

Nakon što budu okončane operativne mjere i radnje na spomenutim lokacijama, predviđeno je da se u prostorijama SIPA-e u svojstvu osumnjičenih izvrši kriminalistička obrada odgovornih osoba.

Imajući u vidu da su operativne aktivnosti još u tijeku, o detaljima akcije javnost će biti naknadno informirana, priopćeno je iz SIPA-e.

/HMS/

na vrh članka