Srijeda, 15 Studeni 2017

Čavara Washingthonu: Ne izmjeni li se Izborni zakon doći ćemo u bezizlaznu situaciju, potrebna nam je pomoć SAD

Na 5. Transatlantskom ekonomskom forumu koji se održava na Sveučilištu John Hopkins u Washingtonu sudjeluju predstavnici 14 zemalja. Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara govorio je o posvećenosti BiH reformama na putu prema EU, trenutnoj situaciji u BiH s posebnim osvrtom na žurnu potrebu izmjene Izbornog zakona i nedostatkom konsenzusa za rješavanje ovog problema, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Više...

Vlada FBiH: Nisu prihvaćene izmjene Zakona o pripadnosti javnih prihoda

Vlada Federacije BiH danas je u Mostaru, nastavljajući 127. sjednicu započetu u Sarajevu 10. studenog, donijela Program javnih investicija (PJI) Federacije BiH za razdoblje od 2018. do 2020. godine, te planira u 2018. godini pokrenuti postupak izdavanja garancija FBiH do 2.013,64 milijuna KM za financiranje projekata izgradnje Bloka 7 od 450 MW Termoelektrane Tuzla i Bloka 1 Termoelektrane Banovići od 350 MW, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Više...

Džaferović: Radi se o pokušaju izazivanja krize

Zamjenik predsjedavajuće Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Šefik Džaferović je, nakon što je odgođeno održavanje sjednice tog doma, izjavio novinarima da su danas na nastavku sjednice konstatirali da je od 14 zastupnika iz entiteta Republika Srpska prisutan samo jedan zastupnik, da imaju kvorum za rad Zastupničkog doma, ali je vrlo problematično pitanje imaju li uvjete i za odlučivanje.

Više...

IZ BiH apelirala na medije: Ne koristiti riječi “rat”, “klanje”, …

Nakon što je lider SDA Bakir Izetbegović u intervju za Deutshe Welle izjavio kako je spreman i na rat u obrani teritorijalnog integriteta BiH Islamska zajednica u BiH osudila je ratnohuškačku retoriku koja se posljednjih dana, kako su naveli u priopćenju za javnost,”kreira u nekim političkim centrima susjednih zemalja i koja prijeti da naruši ionako slab proces povratka povjerenja u regiji”, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed