Subota, 13 Listopad 2018

Domovina žarko treba obitelji s brojnom djecom

Treći nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji je održan u Solinu, na Gospinu Otoku gdje su slavni korijeni hrvatske vjerske i nacionalne prošlosti. Bio je to prekrasan skup majki, očeva i djece. Bilo je to svjedočanstvo s, po tko zna koji put, ponovljenim stavom: brak je zajednica muškarca i žene, a obitelj temeljna kršćanska i društvena zajednica. 

Više...

Kardinal Bozanić: Molimo za boljitak života u našoj plodnoj Slavoniji

Pod geslom „U krilu Crkve sveopće“ oko tri tisuće vjernika, predvođenih s oko 180 svećenika, hodočastilo je u četvrtak 11. listopada 2018. u katedralu – manju baziliku sv. Petra u Đakovu na zajedničko zahvalno euharistijsko slavlje povodom 10. obljetnice utemeljenja Đakovačko-osječke crkvene pokrajine, sjećajući se dana kada je papa Benedikt XVI. 18. lipnja 2008. godine u zajedništvo nove Metropolije povezao Đakovačko-osječku nadbiskupiju te Požešku i Srijemsku biskupiju.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Započeo međunarodni znanstveni simpozij '400 godina franjevaca kapucina u Zagrebu'

U Nadbiskupijskom pastoralnom institutu u Zagrebu u petak 12. listopada započeo je međunarodni znanstveni simpozij u povodu obilježavanja 400 godina od dolaska franjevaca kapucina u grad Zagreb (Grič). Simpozij organizira Hrvatska kapucinska provincija sv. Leopolda Bogdana Mandića u suorganizaciji sa Zagrebačkom nadbiskupijom i Katoličkim bogoslovnim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, a pod pokroviteljstvom predsjednika Sabora RH, Grada Zagreba, Nadbiskupskoga duhovnog stola i Generalne kurije kapucinskog reda iz Rima.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Nadbiskup Gallagher: Oko svetosti kardinala Stepinca nema ni najmanje sumnje

Tajnik Svete Stolice za odnose s državama nadbiskup Paul Richard Gallagher tijekom službenog posjeta Hrvatskoj dao je ekskluzivni intervju Hrvatskom katoličkom radiju u kojem je među ostalim rekao kako ne zna datum kanonizacije blaženog Alojzija Stepinca. Oko svetosti kardinala nema ni najmanje sumnje, rekao je nadbiskup Gallagher te dodao da „moramo imati sinovsko povjerenje u Svetoga Oca koji će razlučiti i donijeti odluku kada će doći do toga čina koji je tako važan za opću Crkvu."

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Sveti Otac: Je li ispravno pobaciti kako bi se riješilo neki problem?

"Život se napada ratovima, napadnut je od organizacija koje izrabljuju čovjeka, od špekulacijâ nad stvorenim svijetom, od kulture odbacivanja i od svih sistema koji podvrgavaju ljudski život kalkulacijama i koristoljublju, dok zapanjujuće veliki broj ljudi živi u stanju nedostojnom čovjeka. To znači prezirati život, to jest, na neki način – ubiti", rekao je Papa u katehezi posvećenoj petoj Božjoj zapovijedi: "Ne ubij".

  • Objavljeno u Svijet
Više...

U organizaciji HKD Napredak Mostar predstavljen roman “Ubojstvo u Busovači” autora Željka Kocaja

U Hrvatskom domu Herceg Stjepana Kosače u Maloj dvorani u Mostaru u organizaciji HKD Napretka Glavne podružnice u Mostaru predstavljen je roman Ubojstvo u Busovači autora Zeljka Kocaja iz Viteza. U svojstvu promotora bili su Ivan Vrljic, profesor filozofije te mostarska kolumnistica Daniela Škegro. Glazbenu stavku predvodio je Ivo Jandrić a isjecčke iz romana čitali su Vatroslav Matić i Damir Kocić.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed