Nedjelja, 14 Listopad 2018

Pokušaj zataškavanja i moralnog opravdavanja zločina

Pobjednici, pogotovo kada trijumfiraju na izborima, euforično slave pobjedu. U izbornom stožeru Željka Komšića, nakon što je postalo jasno da će on uvjerljivo pobjediti Dragana Čovića, bar na osnovu onog što se vidjelo na ekranu za vrijeme njegovog televizijskog obraćanja, ne samo da nije bilo euforije, već se uopće nije slavilo. Što više vladala je komorna atmosfera dok se “pobjednik obraćao javnosti”.

Više...

Nazadni Vukovar i napredni maserati

Dragi čitatelji, ja zbilja ne bih željela da vi postanete nazadni klerikalci. Da vas se naš progresivni i napredni mainstream mora sramiti i prisiljen je smišljati raznorazne zamke i podvale kako to vaše nazadnjaštvo ne bi doprlo do javnosti i uzelo šireg maha. Nazadnjaci i klerikalci, oni koji stalno žive u prošlosti, ovih su dana fokusirani na Vukovar. I koliko god ih naš brižni državni mainstream nastoji zaštititi od tog pogleda unatrag, prema hrvatskim institucijama kaznenog progona i obavještajnom sustavu koji već više od dva desetljeća opstruiraju istrage zločina počinjene nakon okupacije Vukovara, ti nazadnjaci i dalje gledaju prema Vukovaru i prema Dunavu.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Crkva u Hrvata dobila šesnaest novih đakona

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodio je u subotu 13. listopada 2018. godine euharistijsko slavlje u zagrebačkoj prvostolnici u zajedništvu s pomoćnim biskupima zagrebačkim mons. Ivanom Šaškom i mons. Mijom Gorskim te okupljenim provincijalima, svećenicima, redovnicima, redovnicama i Božjim narodom, zaredivši šesnaest novih đakona.

  • Objavljeno u Svijet
Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed