Subota, 20 Listopad 2018

Naše je poslanje prenošenje vjere svima

29. nedjelja kroz godinu (B)
I u današnjem se evanđelju osjeća sukob dviju logika. Prva od njih je logika vladanja koja se uobličila u zamolbu dvojice Isusovih učenika, Jakova i Ivana, Isusu da u njegovoj slavi sjede „jedan zdesna, a drugi slijeva“, a kojoj su bili skloni i drugi Isusovi učenici. Zato su, kaže evanđelist, bili gnjevni na ovu dvojicu.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Kardinal Bozanić studentima: Ljubite Hrvatsku i borite se za napredak

"Kršćanstvo nas uči da se ništa lijepo i dobro ne postiže bez ljubavi i mudrosti križa", istaknuo je u obraćanju studentima i studenticama Zagrebačkog sveučilišta zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić na euharistijskom slavlju zaziva Duha Svetoga na početku 350. akademske godine Sveučilišta u Zagrebu u četvrtak 18. listopada u zagrebačkoj katedrali.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Antikrist ante portas

U kakvom ozračju odrastaju naši mladi? Što im se iz dana u dan nudi putem tzv. mainstream medija i društvenih mreža? Kakav im primjer daju domaći, ali i 'uljuđeni' europski političari? Što im poručuje najveći dio estradnih zvijezda i zvjezdica? Kakve serije i filmove mogu gledati u udarnim terminima? 

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Upoznajte najstariju Makarku, 102-godišnju baku Mladena iz TBF-a: 'Te godine me baš nerviraju. Ne mogu više plesti, ni plivati u moru kao prije 10 godina, to me izluđuje!'

-Sine, ne mogu sada razgovarati, dajem intervju novinarki, a i tebe sam spominjala. Je li shvaćaš što ti kažem?, majka govori na mobitel Zlatku Badovincu, svom sinu i ocu frontmena TBF-a Mladena, a s kojim se uvijek čuje nedjeljom točno u 13 sati, ali ovog puta ga je samo obavijestila da je sada zaposlena i ne može razgovarati.

Više...

Gol Livaje u pobjedi AEK-a

Napadač hrvatske nogometne reprezentacije Marko Livaja bio je strijelac u 2:0 (1:0) gostujućoj pobjedi AEK-a protiv Apollona u susretu 7. kola grčkog prvenstva.

  • Objavljeno u Šport
Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed