Srijeda, 24 Listopad 2018

Šešelj protuzakonito preuredio kuću u Hrtkovcima

Predsjednik srpskih radikala Vojislav Šešelj počinio je kazneno djelo uređenjem kuće bez valjanih dozvola, rekla je u srijedu srbijanska ministrica o kući koju je osuđeni ratni zločinac kupio u selu Hrtkovci gdje je počinjen ratni zločin prema Hrvatima za koji je on osuđen na Haškome sudu.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Europski parlament donio zabranu plastičnih slamki, štapića za uši i pribora za jelo

Eurozastupnici su na današnjoj plenarnoj sjednici usvojili Direktivu Europskog parlamenta i Vijeća o smanjenju utjecaja plastičnih proizvoda na okoliš kojom se predlaže potpuna zabrana jednokratnih predmeta poput štapića za uši te plastičnog pribora za jelo i slamki koji ujedno čine gotovo najveći dio otpada na europskim obalama i u morima, piše Index.hr.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Saudijski princ komentirao brutalno ubojstvo novinara

Saudijski princ Bin Salman komentirao je ubojstvo novinara Jamala Khashoggija u saudijskom konzulatu. Khashoggi je, podsjetimo, brutalno ubijen u saudijskom konzulatu u Istanbulu, a još nije poznato gdje mu je tijelo. Saudijska Arabija je danima nijekala da ima veze s njegovim nestankom da bi na kraju kazali kako je novinar ubijen u tučnjavi. Po njihovoj verziji, kojoj malo tko vjeruje, riječ je o nesretnom slučaju.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Američko veleposlanstvo se "navadilo" na Čovića

Neodgovornom i nepoštenom okvalificiralo je u srijedu veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini konstataciju predsjednika HDZ BiH Dragana Čovića da nema uvjeta za formiranje vlasti u toj zemlji na temelju rezultata izbora provedenih 7. listopada sve dok se ne provedu izmjene Izbornog zakona.

Više...

Čović se u Mostaru susreo s Wigemarkom, Ivantsovim i Del Vechijom

Hrvatski član Predsjedništva BiH  Dragan Čović susreo se danas u Mostaru sa specijalnim predstavnikom Europske unije u BiH Lars-Gunnarom Wigemarkom, veleposlanikom Republike Hrvatske u BiH Ivanom Del Vechijom i veleposlanikom Ruske Federacije u BiH Petrom Ivantsovim, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH. 

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed