Četvrtak, 25 Listopad 2018

Tvrtke iz RH zapošljavaju više od 10.200 radnika u BiH

U BiH su registrirane 423 podružnice stranih kompanija, što je 12,7 posto od ukupnog broja poslovnih subjekata s 20 i više zaposlenih, podaci su Agencije za statistiku BiH za 2016. godinu. Najveći udio stranih podružnica je u prerađivačkoj industriji, 46,6 posto, i trgovini na veliko i malo - 27,9, piše Večernji list BiH.  U stranim podružnicama angažirano je 20,2 posto od ukupnog broja zaposlenih, od čega je gotovo 60 posto angažirano u prerađivačkoj industriji. Više od tri četvrtine stranih podružnica dolazi iz zemalja članica Europske unije, a najviše ih je, 62, iz Hrvatske. 

Više...

Vlada FBiH prihvatila informaciju o statusu projekta plinovoda Zagvozd – Posušje – Novi Travnik/Travnik

Vlada FBiH je prihvatila informaciju o trenutnom statusu projekta „Južna intrekonekcija BiH i Hrvatska (plinovod Zagvozd – Posušje – Novi Travnik/Travnik, s odvojkom za Mostar)“, za koji je analiza troškova i koristi pokazala punu ekonomsku opravdanost njegove realizacije s ciljem osiguravanja sigurnosti snabdijevanja prirodnim plinom Federacije BiH/Bosne i Hercegovine, diversifikacijom pravaca i novih izvora opskrbe, te daljeg razvoja novog i proširenja postojećeg tržišta prirodnog plina.

Više...

Održana 52. sjednica Predsjedništva BiH

Predsjedništvo BiH je prihvatilo poziv za sudjelovanje na obilježavanju 100-te obljetnice primirja iz 1918. godine, koja će biti održana u Parizu, 11. studenoga 2018. godine. Izaslanstvo Bosne i Hercegovine će predvoditi predsjedatelj Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, priopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed