Subota, 06 Listopad 2018

Isusu je stalo i do rastavljenih i razvedenih

27. nedjelja kroz godinu (B), 2018.
Dužni smo čuvati Isusov nauk o braku i obitelji, ali i otvorenih očiju promatrati izazove vremena koji na njih utječu te tražiti odgovarajuće pastoralne odgovore kako bismo pomogli i onima koji nisu uspjeli sačuvati vlastitu ženidbu.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Bog koji je sama Ljepota poziva nas da letimo

Često čujemo rečenicu: - Radi na sebi.
Imamo stalno neke nove učitelje koji nas upućuju na nas same. Niču na sve strane. Imamo ih u medijima, objavljuju udžbenike samopomoći, objavljuju videa koja zvuče sasvim prihvatljivo. Nude instant rješenja za čovjeka koji je u stanju besmisla.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Velečasni Sudac: Molitva Krunice je kao Kruh, on nikada ne dojadi!

Čini se da danas sve ide protiv duhovnosti, interiornosti, sabranosti i molitve jer nas "utrka života" tjera da živimo na površini tolikih zbivanja koje se više i ne trudimo pratiti. Sve što se danas oko nas događa, i brzinom kojom se događa, stvara od nas promatrače života, a sve manje sudionike, da ne kažem protagoniste, tog istog života. Izgleda da mnogi život samo odrađuju.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Kamo ide Crkva?

Stanje u Crkvi ne da nije dobro nego je katastrofalno. Crkva je uzdrmana od temelja do vrha. Međusobne optužbe pljušte na sve strane; čak se i Svetog Oca optužuje kako je dio sadašnjih problema u Crkvi te kako bi trebao podnijeti ostavku. 

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Čitavo nebo čuje plač duše nerođenog djeteta

Dr. Gloria Polo mlada žena iz Kolumbije po zanimanju zubarica doživjela je strašnu tragediju koju iznosi u svojoj knjižici: "Svjedočanstvo - Od iluzije k Istini". Tragedija se dogodila dana 5. svibnja 1995. kod Nacionalnog sveučilišta u Bogoti, glavnom gradu Kolumbije, oko 16.30. 

  • Objavljeno u Svijet
Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed