Nedjelja, 19 Kolovoz 2018

Baltički katolici iščekuju Papu

U povodu apostolskog putovanja pape Franje u Litvu, Latviju i Estoniju od 22. do 25. rujna, biskup Philippe Jourdan, apostolski upravitelj Estonije, poslao je poruku katolicima te baltičke zemlje kako bi zahvalio onima koji rade za uspjeh tog posjeta te sve potaknuo na molitvu.

Više...

Ljubuški: Gimnazijalci proslavili 20 godina mature

Godine 1998. maturirala je 31. generacija Gimnazije u Ljubuškom, raspoređena u tri odjela, u kojima je bilo 98 učenika. Došli su s različitih strana kako bi proslavili 20 godina završetka školovanja, a cijeloj proslavi nazočili su i njihovi razrednici – Kata Brkić, Mate Grbavac i Ivan Tomić.

Više...

I Crkva ponekad uzima ulogu 'gospođe ludosti'

20. nedjelja kroz godinu (B), 2018.

Krajnje je vrijeme za vraćanje Isusovom sustavu vrijednosti u Crkvi! Prestanimo težiti za dokazivanjem moći nad drugima praveći se kao da smo bolji od njih i hrabro se otvorimo ljepoti služenja u ljubavi.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Matuško: Neumljani podupiru izgradnju Pelješkog mosta jer će to, uz novu cestu prema Stocu, riješiti problem prometnih gužvi

Jedina bosanskohercegovačka općina s izlazom na more omiljeno je ljetno odredište mnogih domaćih i stranih turista svake godine, pa tako i ove. Međutim, Neum je u žiži javnosti i zbog mnogih drugih pitanja, prvenstveno vezano uz međudržavno razgraničenje, izgradnju Pelješkog mosta i režim prelaska granice. O tomu, ali i razvoju Neuma u budućnosti, u intervjuu za Večernji list BiH govori načelnik općine Živko Matuško. 

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed