Subota, 12 Siječanj 2019

Sveti Otac: Samo vjera će nam dati snagu da ne ogovaramo, da molimo i za neprijatelje

Da bismo konkretno ljubili Boga, moramo voljeti braću, to jest, moliti za njih, za one koji su nam dragi i one koji nisu, pa i za neprijatelje. Ne smijemo dopustiti da u nama zavlada ljubomora i zavist, ne smijemo ogovarati, jer to uništava ljude – rekao je papa Franjo na misi u Domu svete Marta i istaknuo – Snagu da tako ljubimo daje vjera koja pobjeđuje duh svijeta koji je lažljivac i nositelj podjela.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Dragi svećenici, ako vas želimo 'zakraljiti', pobjegnite u osamu

Dragi svećenici. U srcu mi se rodila misao da Vam napišem pismo. A opet, što jedna obična vjernica može reći svećenicima, a da oni ne znaju više i bolje, iz prve ruke? No, kad me primi neka misao, ne pušta me. Ja je mogu ostaviti, ali ona se vraća dok se ne pozabavim njome. Stoga, idem hrabro a Vi odbacite ako vam govorim krivo ili ono što znate i živite.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Kupci ribu kupuju na dekagrame

Ovih dana zanimljiv prizor na riječkoj ribarnici. Štandovi puni ribe, one bijele, prodavača mnogo - kupaca, gotovo nema! Razlog tomu ribari vide u lovostaju na plavu ribu koja je cijenom znatno prihvatljivija od bijele. Kupci ono što odaberu kupuju na dekagrame.

Više...

Mladi Velikogoričani izumili - kičmobit

Ova priča još jednom pokazuje da su novi naraštaji - prilika za Hrvatsku i njezino gospodarstvo. Mladi iz velikogoričkog informatičkog kluba pobijedili su na natječaju zaklade Micro:bit. Njihov projekt proglašen je najboljim u Europi. Izumili su kičmobit.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed