Nedjelja, 13 Siječanj 2019

Rekli da je umro pri porodu, a on se nakon 30 godina pojavio na majčinom pragu u Bijeljini

Stotine roditelja iz zemalja bivše Jugoslavije, ponajviše iz Bosne i Hercegovine i Srbije, već godinama tragaju za svojom djecom. Riječ je o novorođenim bebama kojima se poslije rođenja gubi svaki trag. Sumnja se da je u posljednjih 50 godina iz Srbije i BiH nestalo više od 10.000 beba. Priča svih roditelja je manje-više ista, piše Večernji list BiH. Trudnoće su bile uredne. 

Više...

Traže kraće bolovanje radnicima i manje uplate nameta na zdravstveno osiguranje

Dok vlasti pokušavaju na sve moguće načine održati i onako nestabilan zdravstveni sustav u BiH, vlasnici privatnih tvrtki okupljeni oko Udruge poslodavaca FBiH traže smanjenje doprinosa na plaće, počevši od doprinosa koji se plaćaju na zdravstveno osiguranje radnika, piše Večernji list BiH. Ističu kako u Bosni i Hercegovini na svim razinama trenutačno ima previše parafiskalnih nameta koje moraju platiti. Jedan od najvećih je upravo zdravstveno osiguranje. 

Više...

Preminuo je fra Ivo Božić

U nedjelju, 13. siječnja 2019. godine, u županijskoj bolnici u Orašju preminuo je bosanski franjevac i svećenik fra Ivo Božić u 82. godini života, 61. godini redovništva i 54. svećeništva, piše “Franjevačka prisutnost u Bosni”.

Više...

Plenković na prekretnici, gripen mu nosi probleme

Prvi čin nabave borbenih zrakoplova i službeno je okončan. Izraelsko izaslanstvo, predvođeno glavnim direktorom ministarstva obrane Udijem Adamom, doputovalo je u Zagreb i vrlo ležerno preuzelo odgovornost za propast posla zbog „nepredvidivih okolnosti“.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Velečasni Sudac: Svaki kršćanin 'u Krista' kršten postaje drugi Krist

„U ono vrijeme: Dođe Isus iz Galileje na Jordan Ivanu da ga on krsti. Ivan ga odvraćaše: „Ti mene treba da krstiš, a ti da k meni dolaziš?" Ali mu Isus odgovori: „Pusti sada! Ta dolikuje nam da tako ispunimo svu pravednost!" Tada mu popusti. Odmah nakon krštenja izađe Isus iz vode. I gle! Otvoriše se nebesa i ugleda Duha Božjega gdje silazi kao golub i spušta se na nj. I eto glasa s neba: „Ovo je Sin moj, Ljubljeni! U njemu mi sva milina!" (Mt 3, 13 – 17)

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Papa Pio XII. bio je mirotvorac u vrtlogu Drugog svjetskog rata

Pierre Blet, DI u svojoj knjizi: Pio XII. I Drugi svjetski rat prema vatikanskim arhivima (1997.), piše o teškom razdoblju ratnog stradanja (1939.-1945.), u kojem je ratni vihor odnio oko 50 milijuna svjetske populacije. Za hrvatski prijevod potrudila se je Kršćanska Sadašnjost, Zagreb, 2004. 

  • Objavljeno u Svijet
Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed