Utorak, 15 Siječanj 2019

Radnici ne žele više raditi 'na crno', za minimalne plaće koje pokrivaju samo odlaske na posao

Jedna od gorućih tema u BiH posljednjih mjeseci je da poslodavci ne mogu pronaći radnike. Posebno je to izraženo kod nekih zanimanja vezanih za građevinu, vozača, različitih vrsta zanatlija, piše Večernji list BiH. Stječe se dojam da je BiH visoko razvijena zemlja u kojoj je nezaposlenost doslovno obilježena jednobrojčanim postotkom. Nažalost, stvarnost je daleko od toga. BiH je i dalje u svjetskom vrhu po broju nezaposlenih, a službena brojka je 435.358.

Više...

Nelegalne diplome iz BiH, problemi i u Hrvatskoj

Ministarstvo uprave Republike Hrvatske potvrdilo je za N1 da je zatražilo poduzimanje radnji u svrhu provjere vjerodostojnosti isprava službenika i namještenika na način da provjeru zatraže od obrazovnih institucija koje su te isprave izdale. Među ''sumnjivim'' diplomama, nalaze se i dvije izdate u Bosni i Hercegovini.

Više...

Godišnji nacionalni program BiH vraćen na dodatno usuglašavanje

"Evidentno je da NATO žuri, i da čak i ne bira sredstva da zemlje koje su zainteresirane postati članice, to i postignu. Tako je bilo i sa Crnom Gorom, gdje referendum nije ni održan, jer je procijenjeno da on ne bi prošao. Slično je u Makedoniji. Održan je referendum koji nije uspio. Pa je ipak odluka donesena u Skupštini. Nešto se slično pokušava uraditi i u Bosni i Hercegovini", smatra Ćeranić.

Više...

Tema dana - nova statistička podjela Hrvatske

Kontinentalna i Jadranska regija, to je dosad bila statistička podjela Hrvatske. I dok je Jadranska još imala smisla, zbog nesrazmjera razvijenosti kontinentalnih županija i Grada Zagreba sjeveroistok Hrvatske gubio je značajna sredstva za regionalne potpore. Nova podjela na četiri statističke regije to bi trebala promijeniti.

  • Objavljeno u Svijet
Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed