Ponedjeljak, 21 Siječanj 2019

Mukama "Kauboja" nije kraj: Protiv Francuske bitka za OI

Hrvatska je dramatičnim porazom od Njemačke ostala bez šanse za plasman u polufinale Svjetskog rukometnog prvenstva, ali predstoji nam sudar s Francuskom u srijedu koji bi mogao odlučivati o plasmanu na kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

  • Objavljeno u Šport
Više...

Djeca trebaju našu pomoć!

Upoznajte Viktoriju Mandić, hrabru četrnaestogodišnjakinju koja boluje od rijetke bolesti. Za operaciju u Njemačkoj koja bi bila najbolje rješenje za Viktorijino izlječenje prikuplja se novac putem Facebook stranice "Sve za Viki".

Više...

Srbija na korak do novih izvanrednih izbora: Vučić kontrolira medije, slaba oporba traži poštene izbore

Srbija bi u prvoj polovici ove godine ponovno mogla imati izvanredne parlamentarne izbore, a na to ukazuju neslužbene najave u tisku, objave istraživanja o rejtingu političkih stranaka te najbliži suradnici srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića, a na koncu i sam Vučić, dok s oporbene scene istodobno stižu poruke da izbore treba bojkotirati jer ne postoje pošteni i demokratski uvjeti.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Pobačaj je prošle godine bio najveći uzrok smrti u svijetu, s više od 41 milijuna ubijene djece!

Pobačaj je bio najveći uzrok smrti u svijetu 2018. godine, s više od 41 milijuna djece ubijene prije rođenja, izvještava Worldometers. Do 31. prosinca 2018. tijekom godine izvršeno je oko 41,9 milijuna pobačaja, objavio je Worldometers. Nasuprot tome, u 2018. godini od raka je umrlo 8,2 milijuna ljudi, 5 milijuna od pušenja, a 1,7 milijuna od HIV / AIDS-a.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Kardinal Puljić: Trebamo poticati narod da se ne napušta ono za što su ginuli

Zajedničko zasjedanje biskupa Hrvatske biskupske konferencije i Biskupske konferencije BiH održava se danas, 21. siječnja 2019. u sjedištu HBK u Zagrebu. Na tradicionalnom godišnjem susretu biskupa dviju biskupskih konferencija obrađuju se teme o skrbi za Hrvate u inozemstvu, za Papinski hrvatski zavod sv. Jeronima u Rimu, o prijevodima i prilagodbama liturgijskih knjiga te dogovaraju zajedničke karitativne akcije poput Tjedna solidarnosti.

Više...

Mještani Sućurja dobili liječnicu iz Makedonije

Sućuraj na Hvaru od ponedjeljak ima liječnicu, mladu Makedonku koja se javila na natječaj koji je otvoren ljetos i na koji se dosad nitko nije javljao, bez obzira što se osim plaće i stana nudio i godišnji bonus od 50 tisuća kuna, doznaje se u ponedjeljak navečer  od ravnatelja Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije Dragomira Petrica.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Za pola Hrvatske proglašena snježna uzbuna: pahulje se opet očekuju i u Dalmaciji, evo što je za naredne dane najavio Zoran Vakula

Državni hidrometeorološki zavod za utorak predviđa većinom oblačno uz povremenu oborinu. Na kopnu će padati snijeg, češći u Slavoniji i gorskim predjelima. Na Jadranu većinom kiša, u Dalmaciji i pljuskovi s grmljavinom, koji lokalno mogu biti obilni. U drugom dijelu dana na sjevernom Jadranu kiša će prijeći u snijeg.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed