Srijeda, 30 Siječanj 2019

Ovih 14 stranaka čini Hrvatski Narodni Sabor BiH

Hrvatski Narodni Sabor BiH, formalno jeste udruga građana, jer je kao takav registiran na sudu. No, de facto, riječ je o najvišem predstavničkom tijelu Hrvata u BiH, jer obuhvaća hrvatske predstavnike izabrane na lokalnim i općim, od općinskih vijeća, preko županijskih skupština i entitetskih parlamenata do Parlamenta BiH. Njih ukupno 600 izabrani su predstavnici iz ukupno 14 hrvatskih političkih stranaka, članica HNS BiH, piše Hrvatski Medijski Servis.

Više...

Usvojen program ekonomskih reformi 2019.-2021.

Vijeće ministara BiH u tehničkom mandatu, na prijedlog Direkcije za ekonomsko planiranje, usvojilo je Program ekonomskih reformi (ERP) za razdoblje 2019. – 2021. godine, sastavljen od pet tematskih cjelina, uključujući prioritete strukturnih reformi, makroekonomski i fiskalni okvir, javlja Hrvatski Medijski Servis. 

Više...

Nema poskupljenja vozačkog ispita

Odluka o minimalnim cijenama obuke za vozače, prema kojoj bi kandidati sat vožnje za “B” kategoriju trebali plaćati 30,50 konvertibilnih maraka, nije dobila zeleno svjetlo od Ministarstva financija i riznice Bosne i Hercegovine jer sporni dokument ne sadrži fiskalnu procjenu, kao ni usporedne podatke sa zemljama regije.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed