Četvrtak, 31 Siječanj 2019

Euroatlantske integracije prioritet za Hrvate u BiH

U Domu HDZ-a BiH u Mostaru održan je radni sastanak Josipa Brkića, međunarodnog tajnika HDZ-a BiH i zamjenika ministra vanjskih poslova BiH s gosp. Arild Moberg Sande, višim savjetnikom u Odjelu za jugoistočnu Europu pri Ministarstvu vanjskih poslova Kraljevine Norveške, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Više...

Predsjedništvo SDA: Zbog uhićenja pripadnika tzv. Armije RBiH traže reformu pravosudnog sustava

Sjednica Predsjedništva SDA održana je u Sarajevu. U zaključcima sa sjednice, među ostalim, stoji da je potrebno reformirati BiH pravosudni sustav jer se imenovanjem Gordane Tadić za v.d glavne tužiteljice Tužiteljstva BiH počelo sa masovnim uhićenjima zapovjednika tzv. Armije BiH. Također prozvali su HNS zbog negiranja tzv. UZP-a, što će prema mišljenju SDA  značajno otežati uspostavu dijaloga koji je potreban za reformu Izbornog zakona BiH. 

Više...

Čolak o odluci Ustavnoga suda: Izborni zakon može mijenjati samo Parlament BiH

Voditelj odjela za ustavno-pravna pitanja Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora BiH Bariša Čolak za Dnevnik.ba je izjavio kako odluku Ustavnoga suda BiH kojom se ovaj sud proglasio nenadležnim po pitanju ustavnosti naputka SIP-a o popunjavanju Doma naroda Parlamenta FBiH valja poštovati. Istaknuo je i kako „bi bio puno sretniji da je Ustavni sud odlučio presuđivati o meritumu naputka"

Više...

Premijer i ministri na jugu Hrvatske

Uoči sutrašnje sjedinice Vlade u Dubrovniku premijer Andrej Plenković i ministri obišli su Dubrovačko-neretvansku županiju. U Pločama su posjetili vojarnu, u Metkoviću razgovarali o zdravstvenoj skrbi, a u Komarni obišli gradilište Pelješkog mosta.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Kujundžić najavio gradnju dnevne bolnice u Metkoviću

Dobra vijest za stanovnike doline Neretve. Gradnja dnevne bolnice u Metkoviću, čija je vrijednost procijenjena na 50 milijuna kuna, počet će početkom jeseni i najvećim će se dijelom financirati iz fondova Europske unije. Potvrdio je to ministar zdravstva Milan Kujundžić uoči sastanka s gradonačelnicima Metkovića, Opuzena i Ploča te s članovima Inicijative "Sinovi i kćeri Neretve".

  • Objavljeno u Svijet
Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed