Petak, 04 Siječanj 2019

Novog Vijeća ministara nema prije veljače

Kako sada stvari stoje, Vijeće ministara BiH neće biti formirano prije veljače, jer je neizvjesno hoće li u ovom mjesecu doći do konstituiranja Povjerenstva za izbor i njegovo imenovanje, koje bi trebalo razmatrati i prijedlog za mandatara, a koji bi trebalo Predsjedništvo BiH uputiti u parlament BiH, pišu Nezavisne novine.

Više...

Hrvatska: Razbojnici baku vezali samoljepivom trakom

Trojicu razbojnika pritvorila je koprivničko-križevačka policija, zbog sumnje da su ljetos u mjestu Selanec kod Križevaca u njezinoj kući zaprijetili joj sprejem suzavcem te ju vezali samoljepljivom trakom, no kako 71-godišnjakinja nije imala novca pobjegli su, piše tportal.hr.

Više...

Zvonko Marić više nije Hrvat

Središnje izborno povjerenstvo ovjerilo je u petak liste kandidata za izbor zastupnika iz Skupština Sarajevske županije u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH. Jedan od zastupnika Zvonko Marić za ove potrebe promijenio je svoju nacionalnost.

Više...

S Marijom je važno živjeti svaki darovani dan u Novoj godini

Na početku nove građanske godine, tj. prvog siječnja koji je ujedno i međunarodni Dan mira, Crkva slavi svetkovinu Marije Bogorodice. Početak nove godine stavlja nas pred misterij vremena koji pak ukazuje na protočnost, prolaznost svega u svijetu, uključujući i ljudski život. No za nas kršćane vrijeme nije samo prolaznost nego i smislenost, ispunjenje, odnosno kršćansko poimanje vremena povezano je s vječnošću. Vrijeme za kršćane nije samo kronos, prolaznost, ono je i kairos, milosno vrijeme, vrijeme spasenja. Tako shvaćeno vrijeme ima svoju puninu, svoje ispunjenje, a s tim je ispunjenjem povezana i Blažena Djevica Marija.

  • Objavljeno u Svijet
Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed