Srijeda, 09 Siječanj 2019

Koji je krajnji cilj kolekcioniranja zastupnika?

Koji je krajnji cilj kolekcioniranja zastupnika? Kakva je uloga vladajuće koalicije i HDZ-a u tim prelascima? Zašto se izigrava izborna volja građana i može li se tome stati na kraj? Odgovore na ta pitanja pokušali su dati gosti emisije - profesori Pero Maldini, Josip Kregar i politički analitičar Ivica Relković.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Mijenja se pristup lektiri

Već se godinama uvriježilo mišljenje da naši učenici ne vole čitati lektiru, da je nerazumljiva za njihovu dob i slično. U sklopu reforme "Škola za život" - počele su promjene i u tom području nastave. 

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Tema dana: Ne govoru mržnje

Ivan Đakić je pušten na slobodu uz mjeru opreza redovitog javljanja u policiju, iako je Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici tražilo jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela javnog poticanja na nasilje i mržnju. U povodu Božića prema julijanskom kalendaru, na svojem je profilu na Facebooku objavio fotografiju ustaše s odrubljenom glavom četnika uz koju je napisao: "Svim prijateljima srbićima čestitam Božić." 

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Zašto se neki ljudi ne mijenjaju unatoč tome što se trude?

Gotovo svaki čovjek ulaže puno snage i volje da bi usvojio nove ili promijenio stare navike, odnosno svoj život. Svakodnevno se susrećemo s ljudima koji su uspjeli i koji nisu uspjeli pobijediti neku svoju negativnu naviku ili ovisnost. Dok jedni bez problema vrate tijelu poželjan izgled, ostave se kocke, duhana, alkohola…, drugima je cijeli život premalo da se promijene; da pobijede neku svoju slabost. 

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Kardinal Bozanić: Stanovita središta gotovo potiču odlazak mladih iz plodne Slavonije

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodio je u utorak 8. siječnja središnju proslavu svetkovine Gospe Brze Pomoći u istoimenom svetištu u Slavonskom Brodu. Ovogodišnje slavlje pod geslom „… sav svijet vazda zahvaljiv'o Majci tvojoj prečistoj…“ započelo je svečanom procesijom oko brodskog svetišta u kojem se okupilo više stotina hodočasnika, unatoč nepovoljnim vremenskim uvjetima.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Samoprozvani dr. Pernar zaradio tužbu

Jedan od čelnika Živog zida Ivan Pernar - ponovno je na svom profilu na Facebooku davao liječničke savjete. Nakon depresije i gripe, na red je došlo - liječenje herpesa. Liječnička komora kritizirala je Pernarove objave, a nakon što ga je prozvao na Facebooku, psihijatar Herman Vukušić dobio je prijetnje smrću. Na kraju mu je savjete zasolila stranka Pametno podnošenjem kaznene prijave za nadriliječništvo i dovođenje u opasnost život i zdravlje ljudi. 

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed